Bert Robertsson tror på tuff fight mot Brynäs: ”Vi har byggt en rivalitet”

I kvällens omgång väntar ett riktigt toppmöte när Skellefteå gästar Brynäs i Gavlerinken. Endast fyra poäng skiljer lagen åt i kampen om högst tabellplacering inför slutspelet.

Det fjärde och sista nedsläppet mellan Skellefteå AIK och Brynäs IF närmar sig. Under kvällen får vi se två lag med hög intensitet göra upp om de tre poängen. De tidigare matcherna har varit jämna med mycket kamp och hög fart. Brynäs vann den första fighten på bortaplan, men efter det har Västerbottningarna vunnit de två sista matcherna med 2–3, respektive 3–0.

– Vi måste vara redo att ta kampen mot Brynäs över hela isen, framför mål och runt sargerna. Vi har haft tuffa matcher genom åren som byggt upp en rivalitet med Brynäs, säger tränaren Bert Robertsson till Hockeybladet.nu.

Vad blir nyckeln för att ta tre poäng mot ett offensivt skickligt Brynäs?
– Brynäs spelar med mycket fart och den måste vi matcha upp samtidigt som vi är disciplinerade. När vi får våra chanser måste vi vara effektiva och sätta dem också för att vinna mot ett så skickligt lag.

Nära storformen efter knackig start

Efter en knackig inledning på säsongen med blandade resultat har spelet nu börjat satt sig. Innan lagets senaste förlust mot Linköping, hade Skellefteå hela sju raka segrar och man är åter inblandade i toppstriden. Flera av lagets bästa spelare har under seriens gång tvingats sitta vid sidan av på grund av olika orsaker. Återbuden har därför öppnat upp möjligheten för en rad yngre spelare att växa i SHL-kostymen, nu känner Robertsson att gruppen blivit starkare.

– Vi har hittat många olika sätt att vinna hockeymatcher på. Vår grupp har blivit starkare och efter jul har vi visat att vi blir att räkna med. Säsongen är en process och vi har låtit laget växa under året, säger han och fortsätter:

– I förlusten mot Linköping var vi bra, men vi mötte en lag som var piggare för dagen.

Hur viktigt har ert koncept med att lyfta upp nya spelare varit i år, med tanke på skadehistoriken?
– Det är någonting som vi arbetat på väldigt länge och som vi gjort i många år. Jämfört med tidigare år har det varit fler den här säsongen som fått växa in i seniorhockeyn. Det gäller att ha tålamod, vilket även fler lag har börjat förstå, säger Bert Robertsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN