Bergfors efter flytten: ”Alltid tyckt det vore häftigt att spela i DIF”

Niclas Bergfors var inför säsongen ett av SHL:s mest spännande nyförvärv efter alla år utomlands. Succén i Linköping uteblev och som många gånger förr, flyttade han vidare. Nu ska han få återupprättelse i Djurgården.

Efter säsongen 2004-2005 lämnade Niclas Bergfors Södertälje SK och flyttade till andra sidan Atlanten för spel i USA. Samma år hade ynglingen precis blivit draftad av New Jersey Devils i den första rundan som nummer 23 totalt. Trots sin höga draftplacering lyckades Bergfors aldrig riktigt att slå sig in i NHL efter mängder av försök. Sammanlagt testade han spel i fyra olika klubbar för att försöka ta en ordinarie tröja i NHL innan han flyttade till Ryssland.

”Jag trodde och tror fortfarande på Linköping”

I KHL inleddes äventyret i AK Bars Kazan och i Ryssland stannade han sedan i fyra säsonger. Under sin vistelse i den ryska ligan fick han chansen att representera fyra olika klubbar innan han återvände till Sverige. Hemma i Sverige och SHL föll valet på Linköping och Niclas målades upp som ett av de bästa nyförvärven inför säsongen 2016/2017.

– När jag bestämde mig för Linköping trodde jag och tror fortfarande mycket på Linköping. Det är en intressant och professionell klubb som kan gå riktigt långt och vinna SM-guld i år, säger Niclas Bergfors till Hockeybladet.

Spelet för den hypade södertäljekillen ville dock inte lossna alls och utdelningen uteblev. På 37 matcher i klubben blev det endast fem poäng och både självförtroendet och den mentala biten blev jobbig.

– Jag vet inte riktigt varför det aldrig lossnade för mig, även om jag spelade bra fick jag ingen belöning för mitt jobb. Puckarna studsade inte min väg och när poängskörden inte kom tog det hårt på självförtroendet och den mentala biten.

Fick du den hjälp du behövde av Linköping när självförtroendet började tryta?
– Ja både spelare och ledare gav mig stöttning hela tiden, det är bra gubbar där nere.

”Det känns inspirerande”

Innan övergångsfönstret för övergångar i SHL skulle stängas kom ännu en flytt för Niclas Bergfors, en efterlängtad sådan. Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson hade inte gjort någon hemlighet över att klubben sökte efter offensiva tillgångar. Niclas Bergfors var inte den spelartypen som Djurgården aktivt sökte efter, men marknaden var urvattnad och övergången blev verklighet.

– Ja, Djurgården var ett mycket starkt alternativ för mig och det känns bra att det kunde lösa sig. Det är inspirerande eftersom jag alltid tyckt att det vore häftigt att spela i Djurgården.

Med bara ett par omgångar kvar i SHL blir varje match som en slutspelsfight för att Djurgården ska klättra upp på åttondelsplats. Den snart 30 år gamla högerskytten är medveten om läget, men gillar utmaningen som hans lag står inför.

– Det är en riktigt rolig tid och vi har väldigt mycket att spela för. Dessutom har man mycket vänner och familj på läktaren, det känns verkligen som att komma hem igen.

Vilka höll du på som liten grabb?
– Ha ha, när jag var väldigt liten höll jag faktiskt på SSK, småskrattar Niclas Bergfors.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN