Bekräftat: Tränaren lämnar Linköping

Linköping tog sig vidare till kvartsfinal efter man slagit ut regerande mästarna HV71 med 2-0 i matcher. I kvartsfinalen tog det stopp då Djurgården blev för svåra och vann med 4-1 i matchserien.

För tredje året i rad så tog det stopp för Linköping i kvartsfinalen. Denna gång mot Djurgården som vann med 4-1 i matcher. Linköping möblerar om i truppen inför kommande säsong. Nu avslöjar corren.se att huvudtränaren Dan Tangnes sagt upp sig med omedelbar verkan, trots att han har två år kvar på kontraktet. Tangnes har tränat Linköping i tre säsonger sedan han tog över 2015/2016

Fråga om motivation

Beslutet att lämna Linköping har enligt Tangnes själv ingenting med klubben att göra. Utan det är en fråga om motivation.

—Jag vill poängtera att det inte har något med klubben eller omgivningen att göra, utan helt enkelt att i det här jobbet måste man ha 100 procent drivkraft och motivation, annars skjuter man bara problemen framför sig, säger tränaren till hemsidan.

Letar ersättare

Linköpings general manager Fredrik Emwall får leta nu huvudtränare inför kommande säsong och det arbetet pågår för fullt. Ett tråkigt besked från Tagnes, men något man måste acceptera.

–Det är naturligtvis tråkigt när en viktig och nära medarbetare lämnar oss, men nu övergår förstås allt fokus till att hitta en ersättare och bygga ett nytt tränarteam inför den kommande säsongen, säger Fredrik Emvall.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN