BEKRÄFTAT: Tränaren bryter kontraktet med Malmö

0
981
BEKRÄFTAT: Tränaren bryter kontraktet med Malmö
Foto: Bildbyrån
Det har länge spekulerats ifall SHL-tränaren kommer fortsätta som tränare i klubben. Med två år kvar på det nuvarande avtalet bekräftas det nu att tränaren bryter kontraktet med Malmö och lämnar efter säsongens slut meddelar klubben på sin hemsida.

Peter Andersson har varit huvudtränare för Malmö i snart fyra år. När laget stått utan större framgångar denna säsong började det ryktas om att Andersson skulle lämna klubben. Detta bekräftades idag och där med bryts avtalet mellan klubb och tränare två år innan utgångsdatum. Tränaren bryter kontraktet Malmö men kommer samtidigt träna laget tills säsongen är över.

Flera år tillsammans med klubben

Peter Andersson har själv varit spelare i Malmö och avslutade dessutom karriären i laget efter säsongen 2008/09. Inför säsongen 2016/17 kom Andersson tillbaka klubben, denna gång som ny huvudtränare efter att ha fått sparken som assisterande tränare i HC Lugano i Schweiz. Andersson kom att leda Malmö till en kvartsfinal och två semifinaler. Under den pågående säsongen har Malmö varit svajiga och aldrig riktigt kommit upp i den form laget visat tidigare år. Underprestationen går att anta vara den slutgiltiga anledningen till varför Andersson lämnar klubben.

Sportchefen om avgången: ”Peter brinner för det här” 

Sportchef Patrik Sylvegård kommenterar inte avgången ytterligare utan menar att fokus istället bör ligga på sluttampen på säsongen och att göra upplevelsen så positiv som möjligt för alla inblandade.

– Vi går nu in i den avgörande och roligaste delen av säsongen. Vi vet att Peter brinner för det här och vi kommer göra allt för att vi ska få en så bra avslutning tillsammans som möjligt, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård på klubbens hemsida.

 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

arton − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.