BEKRÄFTAT: Stjärnspelaren gör comeback i Brynäs nästa säsong

Nicklas Danielsson är en stjärnspelare i Schweiziska ligan. Nu är han klar för Brynäs IF och kommer att ansluta till klubben under nästa säsong.
– Nicklas är en fantastiskt bra hockeyspelare och det är därför vi har tagit hem honom igen, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

På tisdagseftermiddagen hade Brynäs IF kallat till presskonferens. Detta för att bekräfta att klubben kommit överrens med Lusanne HC:s poängkung Nicklas Danielsson. Det är en spelare som spenderat juniortiden i Gävlelaget och även gjort några säsonger i a-laget.

– Det är en process just nu med mycket jagande av spelare. Nästa säsong kan tyckas vara långt bort men det är nu en del av förvärven görs. Så sent som för tio dagar sedan var jag ute i Europa, närmare bestämt nere i Schweiz och gjorde väl det sista i det finskaliga. Nicklas är en fantastiskt bra hockeyspelare och det är därför vi har tagit hem honom för att representera Brynäs igen. Vilket kommer att bli nästa säsong 2018/2019, säger Stefan Bengtzén på presskonferensen.

Fler poäng än matcher

Danielssons nuvarande lag, Lausanne HC, ligger för tillfället på en tiondeplats i tabellen. För spelarens egen del har han visat upp en produktiv säsong med bland annat 47 poäng på 46 matcher spelade.

– Det känns helt underbart att vara tillbaka i Brynäs faktiskt. Jag och Stefan har pratat över en tid men jag har bara gått och velat ha det klart. Äntligen har jag tröjan på mig, det känns verkligen jättekul, säger Nicklas Danielsson på presskonferensen.

Senast högerforwarden spelade i SHL var i Modo säsongen 2011/2012, sedan dess har Danielsson inte varit på svensk is.

– Jag har följt SHL, givetvis, på tv:n och sådär. Om man jämför Sverige och Schweiz så är SHL en bättre liga sett över 12 lag, eller 14 lag som det är i SHL. Jag är förväntansfull över att få komma hem, sen till Brynäs också med det spelet man har. Jag sa det till Stefan att jag gillar det spelet Brynäs står för, mycket fart, snabba spelvändningar och med puckkontroll och sådär. Jag tycker att det ska bli oerhört spännande verkligen, säger Nicklas Danielsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN