BEKRÄFTAT: Poängkungen ansluter till SHL-laget

0
1701
SHL-klubben bekräftar nu på sin hemsida sin nya toppvärvning. Poängkungen lämnar nu finska Liiga och flyttar till grannlandet Sverige. Han ansluter till laget direkt och har kontrakt som sträcker sig över denna säsong. 

Den kanadensiska superstjärnan har gjort mycket bra ifrån sig i den finska ligan. I bottenlaget Sport i den finska ligan har toppspelaren varit vad som hållit laget över ytan men nu står det alltså klart att en flytt till Sverige och SHL-laget är bestämd.
Idag kunde SHL-klubben själva avslöja att toppvärvningen är genomförd och poänggöraren ansluter till SHL-laget inför slutskedet av säsongen.

Poängkungen ansluter till SHL-laget

Idag kunde det bekräftas att Chris Desousa ansluter till Rögle. Desousa har gjort 36 poäng på 43 matcher i finska Liiga för bottenlaget Sport under säsongens gång. Med sina 19 mål har Desousa definitivt mycket att bidra med för skånelaget och spås bli en viktig kugge i slutskedet på säsongen.
Rögle bekräftar själva att de följt Desousa under sin säsong med finska Sport, men även säsongen innan då han gjorde 83 poäng på 72 matcher i grundserie samt slutspel för Vienna Capitals.

– Vi hade viss kontakt redan då men av olika anledningar gick vi olika vägar. Finska ligan var en ny erfarenhet och efter en tuff start lossnade det för mig. Jag är glad att få chansen att testa på svenska ligan redan i vinter, jag rankar den som ett steg uppåt i min karriär, förklarar poängkungen.

Att flytta från den finska ligan till Sverige beskriver Desousa som positivt för hans spel och att Rögles position i tabellen kommer motivera honom mer än någonsin:

– Jag är glad över möjligheten att komma till ett bra lag som har chans att vinna något. Det har varit en tuff situation här där vi kommit allt längre från slutspel. Jag ser fram emot att komma till ett vinnande lag och hoppas kunna hjälpa Rögle till ett framgångsrikt slutspel, säger Chris Desousa på klubbens hemsida.

 

Sportchefens ord – ”Ambitiös kille” 

– Jag är imponerad över hans spel över hela banan. Det är en ambitiös kille som ser fram emot att ta möjligheten att visa att han kan spela i en av Europas toppligor, berättar Sportchefen Chris Abbott på klubbens hemsida. 

Texten uppdateras

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

16 + ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.