Home Klubbar Färjestad BEKRÄFTAT: Landslagsmålvakten klar för Färjestad

BEKRÄFTAT: Landslagsmålvakten klar för Färjestad

0
BEKRÄFTAT: Landslagsmålvakten klar för Färjestad
Foto: Bildbyrån
Den norske landslagsmålvakten Henrik Haukeland är klar för Färjestad. Kontraktet gäller över två säsonger.
– Jag har bara hört bra saker om Karlstad och Färjestad, säger Haukeland.

Henrik Haukeland är klar för spel i SHL den kommande säsongen. Den norske landslagsmålvakten är klar för Färjestad, det bekräftar klubben på sin hemsida idag.

– Han har gjort det bra i Sverige tidigare med både Timrå och Leksand och tagit båda klubbarna tillbaka till SHL. Han är i en bra ålder och har under de senaste två säsongerna skaffat sig värdefull erfarenhet från spel i finska ligan. Vi tycker att vi får ett väldigt starkt målvaktspar där båda har stor utvecklingspotential. Att vi dessutom åter har en norsk flagga i rostern är trevligt, säger Peter Jakobsson, sportchef i Färjestad till klubbens hemsida.

Nytt norskt inslag

Den 25-årige målvakten blir ett nytt norskt inslag Färjestad, något klubben har för vana att ha. Den senaste var Alexander Reichenberg, som spelade i klubben 2018/2019.

Haukeland har bara hört bra saker och ser fram mot att lämna karantänen hemma i Norge och få börja träna med sitt nya lag.

– Jag har bara hört bra saker om Karlstad och Färjestad. Det är ju en av toppklubbarna i Europa och jag hoppas kunna ta min utveckling ytterligare steg när vi väl sätter igång. Ser fram emot att få se min nya hemstad, säger han till klubbens hemsida.

– Vi får ju i stort sett inte gå ut så det börjar bli väldigt långsamt. Det ska bli skönt att åka till Karlstad på tisdag och se något annat än min lägenhet här i Fredrikstad.

Att spela under den press rom råder i Karlstad ser han fram mot.

– Det är ju bara roligt. Om man inte spelade under krav och stress skulle det bli ganska avslaget tror jag. Det är ju därför vi håller på och jagar framgång när vi spelar. Jag ser det bara positivt.

Haukeland har tidigare spelat i Björklöven, Leksand och Timrå i Sverige.

Håll koll på Färjestads lagbygge inför säsongen 2020/2021.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.