BEKRÄFTAT: Hockeyallsvenska poängmaskinen till SHL

0
706
BEKRÄFTAT: Hockeyallsvenska poängmaskinen till SHL
Foto: Bildbyrån
Den hockeyallsvenska poängmaskinen går till SHL och Rögle efter succésäsongen i Modo. Kontraktet är skrivet på två år.
– Jag har sett en del matcher med Rögle, säger Adam Tambellini.

Adam Tambellini stod för hela 63 poäng på de 37 matcher han spelade i Modo den gångna säsongen. Nu är det klart den hockeyallsvenska poängmaskinen går till SHL och Rögle de närmaste två säsongerna.

– Adam är en intelligent hockeyspelare med riktigt bra hockeysense, han skapar utrymme och chanser för sina lagkamrater och är en avslutare av högsta rang. Vi är övertygade att Adam kan lyfta sitt spel och vara en tongivande spelare för oss i SHL också, säger Chris Abbott sportchef i Rögle till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi har haft Adam på radarn en längre tid och har under vintern kunnat följa Adams första säsong i Europa och Modo på nära håll och blivit väldigt imponerade.

Diskuterat rollen

Forwarden har haft samtal med bröderna Abbott om vilken roll han ska få i Rögle. Han berättar att han sett laget spela flera matcher och att han gillar sättet de spelar på. Han ansluter till laget i augusti.

Han snittade hela 1,7 poäng per match under förra säsongen och då kände han att det tog ett tag att hitta in i den svenska hockey.

– Det tog lite tid att acklimatisera sig i Modo men jag var i ett bra lag och fick spela i en riktigt bra kedja, vi hade bra kemi och var framgångsrika tillsammans, säger Tambellini.

Följ Rögles lagbygge inför säsongen 2020/2021 här.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

arton + tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.