BEKRÄFTAT: Formstarke backen förlänger med SHL-laget
Foto: Bildbyrån
Den formstarke backen kunde idag bekräfta att han förlänger med SHL- klubben med ytterligare två år.
– Leksands IF är en klubb som jag hållt på ända sedan jag var en liten grabb.  säger backen på klubbens hemsida. 

Det går fortsatt tungt för SHL- klubben i grundserien. Det har sedan flera matcher tillbaka kunnat bekräftas att laget är klara för kvalspel för att lyckas hålla sig kvar i landets högsta serie. Idag kom glädjande besked för lagets supportrar, den formstarke backen förlänger med SHL-klubben.

Formstarke backen förlänger med SHL-klubben

Daniel Gunnarsson är stekhet för sitt Leksand. På de åtta senaste matcherna har Gunnarsson gjort sju poäng för klubben och ger goda förhoppningar för klubbens supportrar inför det stundande kvalspelet. Idag kunde klubben bekräfta på sin hemsida att spelare och förening är överens om att förlänga backens kontrakt med ytterligare två år. Det nya kontraktet kommer att gälla över säsongen 2021/2022.

– Det är jättekul att förlänga kontraktet. Jag trivs väldigt bra i föreningen, och även socialt, så det var inte så mycket att fundera på. Leksands IF är en klubb som jag hållt på ända sedan jag var en liten grabb så det är klart att det är speciellt att få vara en del av föreningen. Jag har varit här under en längre tid, dels under min tid på hockeygymnasiet, och nu igen sedan ifjol. Jag trivs bra och känner mig hemma här, säger Daniel Gunnarsson på klubbens hemsida. 

GM Thomas Johansson: “Är väldigt allround”

Daniel Gunnarsson kom till klubben inför säsongen 2018/2019 och var med och bidrog till att  Leksands IF på nytt kunde återvända till den högsta ligan i Hockey. Under årets säsong har Gunnarsson hittills stått för 15 poäng (7+8) på 40 spelade matcher i SHL. Av dessa 15 poäng har hela sju av dem kommit under det åtta senaste matcherna.

– Att Daniel vill fortsätta i Leksands IF är riktigt kul. Gunnarsson har haft en positiv kurva på sin utveckling under säsongen. Daniels styrkor är att han är väldigt allround och kan användas i alla spelformer, och självklart sticker hans skott ut som en styrka. Det blir spännande att följa Daniel som med sin erfarenhet och rutin blir en viktig pusselbit för vår backsida även i framtiden, säger General Manager Thomas Johansson om kontraktsförlängningen.

Kommentarer

Kommentarer