BEKRÄFTAT: Finalmålvakten till mästarna

Det har under en tid spekulerats i huruvida Linus Söderström kommer återvända till Sverige och HV71. Om så inte blir fallet så är HV71 tvungna till att se över sin målvaktssituation inför nästa säsong. Och under kvällen så kom beskedet i Cmore att man gjort klart med förra årets finalmålvakt.

HV71 hyllade idag en av klubbens allra största HV-ikoner Esa Keskinen. Samtidigt meddelar Cmore att det nu är bekräftat att HV71 har kastat om i sin målvaktsuppställning inför kommande säsong. Man har som det tidigare ryktats om nu gjort klart med förra årets finalmålvakt Felix Sandström från kvällens motståndare Brynäs.

Experterna förvånade

Både Niklas Wikegård och Petter Rönnqvist är förvånade över att Brynäs sportchef Stefan Bengtzén väljer att skicka sin målvakt till HV71. Felix Sandström har allt som krävs för att bli en bra målvakt. Samtidigt har William Rahm (målvaktstränare i HV71) lyckats väl med sina adepter. Felix Sandström är född i Gävle och har IK Huge som moderklubb. Nu står det alltså klart att det blir en flytt ner till svenska mästarna HV71 för gävlesonen.

Presenteras på måndag

Enligt uppgifter till Hockeybladet så kommer Felix Sandström att presenteras av HV under måndagen. Att HV71 själva valde att inte offentliggöra övergången under lördagen har troligtvis at göra med att klubben inte ville ta fokus från Esa Keskinen.

HV71s assisterande sportchef Johan Davidsson fick i dagarna frågan om Felix Sandström är aktuell för klubben.

–Jag varken får eller kan kommentera det, det är Johan Hults avdelning. Rent generellt intensifieras allt vid den här tiden på året. När vi har spelare som inte är tillgängliga och inte kan spela så är vi alerten, sa Johan Davidsson då.

Osäkert kring Söderström

Värvningen av Sandström skapar samtidigt frågtecken kring Linus Söderström. Johan Davidsson har tidigare sagt att. Är det så att Linus ser ut att bli kvar i USA så måste man se över sin målvaktssituation. Sedan tidigare har man gjort klart med Adam Åhman. Jonas Gunnarsson ska samtidigt vara på väg tillbaka från Malmö till kommande säsong.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN