BEKRÄFTAT: Färjestad sparkar två tränare – de ersätter

Färjestad sparkar två tränare inför slutspelet, draget är att båda de assisterande tränarna får gå. In kommer två gamla guldhjältar.
– Oerhört tunga samtal att behöva ta, säger Peter Jakobsson.

Inför slutspelet meddelar Färjestad att klubben sparkar två tränare. De båda assisterande tränarna Peter Popoviv och Gereon Dahlgren tvingas bort precis innan slutspelet startar.

– Oerhört tunga samtal att behöva ta. Det är två kollegor, människor som också kommit att bli väldigt goda vänner som jag tvingats meddela det här beslutet, säger Peter Jakobsson, general manager i Färjestad till klubbens hemsida.

FBK-bekanta tar över

Redan ikväll står ersättarna Pelle Prestberg och Thomas Rhodin i båset tillsammans med huvudtränaren Johan Pennerborn i hemmamatchen mot Malmö. Ett skifte som var planerat till efter säsongen.

– Det här var tänkt att bli lösningen till nästa säsong, men då vi har ett lag som vi tycker det finns mer i än en åttondeplats, plus att vi inte har fått varken powerplay och boxplay att fungera som vi vill väljer vi att göra förändringen redan nu. Nu har vi tre matcher kvar av seriespelet att sätta allt på plats innan säsongens höjdpunkt kommer. Killarna som kommer in är både bekanta och väldigt kompetenta och tillsammans med Johan så tror vi stenhårt på den nya konstellationen, säger Jakobsson.

Pelle Prestberg har tre SM-guld med Färjestad som spelare och Thomas Rhodin är snäppet värre med fyra SM-guld med klubben.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN