BAKSLAGET: Frölundas nyförvärv blir borta länge

Frölunda värvade inför säsongen tvillingarna Westerholm som hade gjort fina säsonger i Brynäs. Bakslaget är att den ena brodern nu blir borta en längre tid.

Det var i Frölundas CHL-match mot Gap Rapace som olyckan var framme. En smäll mot knät gjorde att Pathrik Westerholm fick kliva av matchen. Han har undersökts efteråt och nu står det klart att han kommer missa upp till fem månader av säsongen.

Operation nu på fredag

25-åringen kom till klubben inför säsongen tillsammans med tvillingbrorsan Ponthus och skulle ta ytterligare ett kliv i utvecklingen. Efter fyra matcher och två poäng så får han nu stå utanför en lång period.

– Trist, jag trodde nog inte att jag skulle bli borta så länge. Rehaben får ta den tid den tar, men jag skall jobba för att komma tillbaka så fort som möjligt, säger han till Frölundas hemsida.

Nyförvärv att vänta?

Den obligatoriska frågan blir ifall man tänker ersätta honom med att ge sig ut på spelarmarknaden. Men än så länge kommer man att ha is i magen när det kommer till den biten.

– Först och främst är det tråkigt för Pathrik och tråkigt för oss. I nuläget har vi ingen panik, vi har fyra centrar, men måste börja fundera över hur det kan se ut under JVM och OS, ger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström som besked.

Pathrik spelade förra säsongen i Brynäs där han gjorde 29 poäng på 47 matcher innan han fyllde på med 9 poäng i slutspelet på vägen fram till finalen där det tog stopp mot HV71 i den sjunde och avgörande matchen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN