Backen stannar i Luleå – klar för ytterligare två säsonger

Han värvades till Luleå under förra säsongen efter att inte riktigt hittat rätt i Frölunda. Nu blir han Norrbotten trogen då man meddelade idag att man skrivit ett nytt kontrakt med backen Oscar Engsund.

Stabil pjäs att förlita sig på

Oscar Engsund har spelat 46 matcher för Luleå sedan debuten förra säsongen. På dom matcherna har det blivit 1 mål och 4 assist. Det skvallrar en del om vilken sorts försvarare det handlar om. En defensivt stabil pjäs som man kan förlita sig på i defensiva situationer.

– Sedan Oscar kom till Luleå Hockey i början på den förra säsongen har han vuxit fram som en viktig kugge i gruppen, både på och utanför isen. Hans styrkor finns primärt i försvarsspelet och det fysiska spelet. Vi känner att han hela tiden har utvecklats på ett positivt sätt och att det finns fortsatt utvecklingspotential även för framtiden, säger sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson i ett pressmeddelande om nyheten.

Fostrad i IK Oskarshamn

24-åringen är fostrad i IK Oskarshamn där han spelade från J18 upp till A-laget. En säsong i HV71s organisation med 9 matcher för A-laget innan flyttlasset gick tillbaka till Oskarshamn. Inför säsongen 16/17 blev ny klubbadress Frölunda. Där fick han det alltså inte att stämma och istället blev det Luleå där han hittat rätt.

– Redan när jag kom till Luleå för ungefär ett år sedan så kände jag mig välkommen direkt och den familjära stämningen har bara förstärkts sedan dess, så det var inget svårt val för mig att förlänga med Luleå Hockey, säger backen om kontraktet i pressmeddelandet.

Det nya kontraktet är skrivet på två år, och kickar igång efter denna säsongen vilket gör att han är signad till säsongen 19/20.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN