Avslöjar: Drömvärvningen nobbar Djurgården

Att Djurgården gärna ser en hemkomst av landslagsprofilen till nästa säsong är ingen hemlighet. Hockeybladet kan dock avslöja att backen inte kommer vända hem till huvudstadsklubben, och istället köra vidare i KHL.

I dagarna kom uppgifter om att Djurgårdens finske försvarare Ville Varakas vänder hem till Helsingfors IFK nästa säsong. Sedan tidigare har rykten börjat placera den svenska landslagskaptenen Staffan Kronwall, till vardags i ryska Lokomotiv Jaroslavl, för en återkomst i Djurgården. I dagarna har spekulationerna om Stockholmsklubbens intresse eskalerat.

”Det är ingen sanning”

Staffan Kronwall i Djurgårdens färger är en drömvärvning som varit på tapeten i många år. Fansen har suktat och klubben har fått nobben gång på gång. Idag kan Hockeybladet dock avslöja att KHL-kaptenen inte kommer finnas med i truppen när säsongen 2017/2018 sparkar igång, säger Staffan Kronwalls agent till Hockeybladet.

– Staffan kommer inte spela i Djurgården, det ligger ingen sanning i det. Djurgården kommer alltid vara intresserade men Staffan stannar i KHL till 95 procent, avslöjar backens agent.

Lång väntan

Senast den gänglige backen representerade Djurgården, var säsongen 2010/2011. Då gjorde Järfällasonen sju mål och 20 poäng på 45 matcher. Sedan den säsongen har inte stockholmarna sett röken av honom och drömmarna om en återkomst har bara blivit till en lång väntan. Kronwall har istället spelat de senaste sex säsongerna i KHL-klubbarna Severstal Cherepovets och hans nuvarande klubb Lokomotiv Jaroslavl, som han också är lagkapten för.

På sammanlagt 318 KHL-matcher har det blivit 126 poäng, 29 mål och 97 assist från backpositionen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN