Avslöjar: Djurgården rustar för att värva

Djurgårdens IF har gått tungt i SHL de senaste veckorna. Nu kan Hockeybladet.nu avslöja att man rustar för att värva två nya spelare.

Djurgården ligger näst sist i SHL och har 4 poäng upp till säker mark. Nu kan Hockeybladet.nu avslöja att klubben rustar för att värva två nya spelare.

Enligt en källa till Hockeybladet.nu är Djurgården med i kampen på rutinerade backen Nicklas Grossman och forwarden Jonas Enlund som idag blev uppsatt på marknaden.
– Man är med i jakten på både Nicklas Grossman och Jonas Enlund, det handlar om pengar och det är flera klubbar med i budgivningen. Djurgården jobbar hårt med att få ihop finansieringen, säger källan som har insyn i DIF Hockey till Hockeybladet.nu

När Hockeybladet.nu når DIF:s sportchef Joakim Eriksson säger han såhär om uppgifterna:
– Jag säger som jag sade igår. Vi har haft kontakt med Nicklas Grossmans agent Lars Cederström och vi tycker att Nicklas som person och ledare skulle passa bra in i Djurgården.

– När det gäller Jonas Enlund så har det inte funnits några diskussioner om honom ännu eftersom han alldeles nyligen kom upp på marknaden, berättar han för Hockeybladet.nu

Under landslagsuppehållet lovade DIF:s ordförande Kareel Lehiste att skjuta till medel för att värva om krisen skulle fortsätta.

Har du fått medel för att värva?
– Vi är beredda att införskaffa oss medel ifall vår situation fortsätter att vara lika allvarlig som nu. Vi har inga pengar som vi kan ta från någon kista, utan de är pengar man lånar sig till. Vi är inte främmande att göra det om situationen så kräver.

Enligt källan ska man också sondera terrängen efter en ny backup till Mikael Tellqvist, men det är något som sportchefen dementerar totalt.
– Det stämmer inte. Vi är nöjda med ”Tellan” och tycker han har spelat bra. Vår avsikt är att förstärka försvaret runt om honom, så att han får bättre förutsättningar till att spela bättre. Dessutom tycker jag att vi har en bra backup i Adam Reideborn ifall ”Tellan” skulle behöva avlastning.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN