AVSLÖJAR: AIK och DIF flyr Hovet – byggherren bygger ny multiarena

Idag kan Hockeybladet avslöja att AIK och DIF flyr Hovet för en ny multiarena signerad Percy Nilsson. Anledningen är den uppskjutna renoveringen av Globen. Här ska den nya arenan byggas.
– Jag tycker synd om klubbarna, säger Percy Nilsson till Hockeybladet.

Artikeln publicerades 1 april 2019 och är såklart ett aprilskämt.

Globenrenoveringen har blivit en sorgsen historia och när beskedet kom om att renoveringen skjuts upp än en gång, står det klart att AIK och DIF flyr Hovet. Den nya adressen för de båda föreningarna blir Hagastaden, gränsområdet mellan Stockholm och Solna. Här har byggherren Percy Nilsson köpt en stor bit byggrätt. När han fick reda på klubbarnas frustration fick han en idé, ett gigantiskt arenakomplex för flera av de båda rivaliserande föreningarnas klubbar. Framförallt är det ishockeyn som står i centrum.

– Varken Stockholm eller Solna har en arena som kan hysa ishockey som är värdigt de storklubbar som städerna har. Jag byggde Malmö Arena som är Sveriges bästa multiarena idag. Den här är något annat, det är ett helt idrottskomplex som aldrig skådats i Sverige, säger Percy Nilsson till Hockeybladet och fortsätter:

– Visst har de en multiarena i Nyköping, men den storslagenhet som detta kommer att ge finns ingenstans.

Multikomplex

Förutom en huvudarena med anpassningsbar kapacitet på mellan 10 000 och 20 000 åskådare vid idrottsevenemang och 25 000 åskådare vid konserter kommer det att byggas en mindre multiarena med plats för 4 000 åskådare. Här ska klubbarnas damlag i hockey samt även andra bollsporter som futsal, basket, innebandy, handboll med mera kunna inhysas. Vid varje kortsida byggs två träningsrinkar i olika etage i närhet till klubbarnas väl tilltagna omklädningsrum för både dam- och herrlag.

Längs långsidorna byggs två träningshallar för bollsporterna. Ett varsitt gym kommer också att finnas i arenakomplexet.

Unik situation

Percy Nilsson har verkligen tänkt till när han presenterade förslaget för de båda föreningarna.

– AIK:s del är placerad i Solna och Djurgårdens del i Stockholm. Kommungränsen går rakt genom mittlinjen i huvudarenan. Det gör att AIK kommer att anfalla två perioder i Solna och Djurgården två perioder i Stockholm. Det låter häftigt va, skorrar Nilsson på sin skånska.

Arenan som kommer att byggas nära den nya tunnelbanestationen ”Hagastaden“ kommer att ge klubbarna superbra kommunikation. Det är också gångavstånd till pendelstationen Stockholm Odenplan.

Ute efter att bygga bostäder

Naturligtvis har byggherre Nilsson en baktanke med bygget och det är bostäder. Han vill in på den lukrativa Stockholmsmarknaden och ser det här som ett perfekt tillfälle att göra något storslaget igen.

– Det är inte bara bostäder kan jag avslöja. Tänk om Stockholm får OS 2026, då är det den här arenan som kommer att vara huvudarena för ishockeyn. Bara OS kommer att betala tillbaka mycket av byggkostnaderna.

När startar bygget?
– Det beror helt på, alla papper ska skrivas på först. Sen beror allt på datum och andra käpphästar om att en skåning som jag kommer att rädda Stockholmshockeyn, skrattar Nilsson.

Hockeybladet söker AIK och Djurgården för en kommentar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN