Asklöf skriver kontrakt med Brynäs: ”Det är ett vinnande koncept”

Brynäs fortsätter vara framgångsrika med att få fram spelare från de egna leden. Nästa spelare att gå sin hockeyframtid till mötes i moderklubben är Samuel Asklöf som visat framfötterna ordentligt under året. Med tre matcher kvar av grundserien ser han fram emot en lång vår.

Unga Samuel Asklöf inledde sin säsong 2016/2017 i Brynäs J20. Skador på nyckelspelare tog honom sedan hela vägen upp i den klassiska klubbens A-lag. Efter 18 matcher och åtta poäng i SHL belönas nu den egna produkten med ett rykande färskt rookiekontrakt.

– Det är självklart jättekul att få skriva på för min moderklubb, det är ju något jag drömt om hela livet. I början på säsongen hade jag bara fokus på J20, men ett par skador öppnade en plats för mig, säger Samuel Asklöf till Hockeybladet.

Den 19 år gamla forwarden är inte den största spelaren på isen och hans styrkor ligger inte i den fysiska biten. Men trots det visar han prov på att vara orädd och ta för sig på andra sätt i sitt spel.

– Jag är ju ganska liten och inte stor till växten. Mina styrkor är väl att ha bra fart under skridskorna och leva på mitt spelsinne för att kunna vara med, fortsätter Samuel.

Brynäs är en toppexport

Sista åren har Brynäs gjort sig kända som en av landets allra bästa föreningar när det gäller att fostra spelare. Ett flertal namn har gått samma väg som Samuel och är idag stora hockeyspelare. Spelare som Calle Järnkrok, Elias Lindholm, Jacob Silfverberg och målvakten Jacob Markström, är idag firade NHL-proffs. Men den ödmjuka Asklöf ser försiktigt fram emot den stora drömmen.

– Jag har faktiskt inga sörre förväntningar på sommarens NHL-draft. Det är självklart en jättestor dröm för mig, men samtidigt inget som jag går runt och tänker på.

Vad är det som gör att Brynäs lyckas få fram så många unga och duktiga?
– Det är svårt att säga, men det tyder på något bra som klubben gör. Det är iallafall ett lyckat och vinnade koncept med klubbens juniorverksamhet. Jag körde på bra i sommar med Mats Bäcklin och Henrik Orevik och har dem att tacka för att jag är här idag.

”Vi har allt som krävs offensivt”

Det återstår tre matcher av grundserien i SHL och Brynäs ligger femma i tabellen.  Gävlelaget har under hela året visat alla att man är redo, och tillräckligt bra för att vara med och slåss om guldet i vår. Samuel ser mycket fram emot vad våren har att erbjuda och tror stenhårt på sitt lag, men att vägen dit fortfarande är lång.

– Det är tre matcher kvar i grundserien först nu och det är jätteviktiga poäng. Men vi har alla möjligheter för att gå långt och vi har ett riktigt bra lag. Offensivt har vi allt som krävs, det gäller bara att vi är täta defensivt också, avslutar Samuel Asklöf.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN