ARVIDSSON: ”Vem fan vill bli ihågkommen som Coronamästare?”

0
1366
Foto: Bildbyrån
Vem fan vill bli ihågkommen som Coronamästare, det frågar sig Hockeybladets Piotr Arvidsson i hans första krönika på långe. Håller ni med honom?

Efter ett längre uppehåll från Hockeybladet så sitter jag nu här igen med hopp om att få till en läsvärd krönika. Det jag inte visste var att det skulle vara ett virus ihop med ett pinsamt SHL som fick mig hitta tillbaka till tangenterna.

Under en längre tid så har jag vägrat skriva artiklar som innehåller någon form av coronavirus och jag är förmodligen lika trött som alla andra på att läsa om detta virus som lamslår idrottsvärlden. Ligor oavsett sport runtomkring världen ställer in eller pausar sina pågående säsonger vilket naturligtvis är ett klokt beslut, om man väljer att ställa in, pausa däremot är bara meningslöst. Runtomkring i Europa så ställs ligorna in och man väljer att inte utse någon vinnare vilket är rätt man bjuder heller inte in till diskussion eller vaggar in fansen i någon form av hopp, pang boom inställt, tråkigt men rätt beslut att ta.

Detta liknar dagisnivå

Sen kommer vi till Sverige där väljer man som vanligt letar efter problem som inte finns och så hoppar man på det tåget. Man väljer att skjuta upp SHL-slutspelet till den 24 mars samtidigt som dom gör om det till fem matcher istället för sju från kvartsfinalerna och framåt. Några dagar senare så går SHL ut med nya uppgifter om att ”slutgiltigt” besked gällande slutspelets vara eller icke vara kommer senast den 20 mars. Slutspelets vara eller icke vara hanteras likt disciplinnämndens beslut kring avstängningar det är inget annat än dagisnivå. På allvar ska det vara mycket svårare för slipsnissarna som styr SHL att öppna upp ögonen läsa tidningar eller ta del av expertis för att förstå att man inte kommer att få bukt på coronaviruset innan den 24 mars eller den 20 som dom sen ändrade sig till.

Jag är rctt övertygad om att SHL redan har beslutat att ställa in ligan och att man nu sitter och bestämmer hur man ska göra med kvalserien detta är alltså bara en skenmanöver.  Enligt mig så borde SHL säsongen 2020/2021 låta Björklöven, Modo, Oskarshamn och Leksand spela i SHL, svårare än så borde det inte behöva vara men man letar nog upp ett problem som inte finns och sätter sig i det, typsikt svenskt.

Vem vill bli Coronamästare 2019/2020?

Skulle det förmodan vara så att slutspelet ska spelas inför tomma läktare och med det omgjorda systemet så vem fan skulle bry sig om vem som vinner ett påhittat SM-guld med ett omgjort system i Corona Cup 2019/2020. Nej, detta håller inte SHL borde som alla andra avslutat säsongen och utan mästare. Nu sitter man och bollar med fansen hopp om ett slutspel som dom borde ha släckt direkt. Åtminstone så borde SHL avvaktat NHL:s beslut innan man gick ut med informationen om att flytta fram det till den 24:e. Ett inställt slutspel är självklart väldigt tråkigt men fansen hade accepterat det om SHL hade valt att ställa in det i samma veva som många andra. Nu har man bara satt sig i en jobbig sits där man gett fansen hopp om något som med stor sannolikhet kommer att släckas.

SHL avsluta säsongen gör det nu och sluta ge fansen hopp jag tror varken fans, spelare eller klubbar vill bli ihågkomna som Coronamästare 2019/20.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

åtta + sjutton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.