ARVIDSSON: De tio bästa nyförvärven i SHL

tiFlera av lagen har värvat färdigt och det börjar dra sig mot ispremiär. Även om det kan dyka upp något nyförvärv till så vågar jag sammanställa en lista på de tio bästa nyförvärven i SHL.

Ispremiären börjar närma sig och klubbarna har börjat spika färdigt trupperna. Det är nog inte bara jag utan större delen av den svenska befolkningen som önskar sig in i en sval ishall för att få temperaturen att sjunka några grader. Ja, jag vet att det kan komma ett och annat nyförvärv till. Men här är min lista på de bästa nyförvärven i SHL – hittills.

10. Erik Gustafsson, Luleå

Har spelat i NHL, KHL, VM och OS. Så det råder inga tvivel om att den 30-åriga backen har mängder med meriter på sitt CV. En duktig tvåvägsback som Luleå kan förlita sig på under många år.

9. Rhett Rakhshani, Frölunda 

Frölunda blir hans femte klubb i SHL. Han har producerat i de klubbar han spelat i och känslan är att så även blir fallet i Frölunda. Kan skapa magi tillsammans med Ryan Lasch. Missat en del matcher på grund av skador under säsongerna. Frågan är om de följer med honom till Frölunda eller inte.

8. Nils Andersson, HV71

Han ryktades utomlands och det blev en liten knall när han valde en fortsättning i SHL och i HV71. Laget har letat efter en spelare som kan ”göra det lilla exra” och det får man i högerskytten Nils Andersson. Förväntar mig en hel del mål från blålinjen. Något som saknats i klubben sen Petraseks dagar.

7. Simon Önerud, HV71

Sköt HV71 till guld. Försvann senare till Ryssland. Skador förstörde utlandsäventyret. Lär vara revanschsugen efter förra årets säsong. Älskar klubben och staden och kommer bli en ledande spelare för HV71 under säsongen.

6. Dick Axelsson, Djurgården

Gör sällan en dålig säsong. 45 poäng på 48 spelade matcher senast med Färjestad. Säsongen 2015/16 blev det 39 poäng på 38 spelade matcher. Inget snack om att Axelsson gör poäng om han har motivationen och är på spelhumör.

5. Jacob Josefsson, Djurgården

Djurgården har kanske seriens vassaste forwardsuppsättning och värvningen av Josefsson är högklassig. Efter åtta säsonger på andra sidan pölen så har Djurgården hittat sin stjärncenter. Får han hålla sig skadefri och rätt personer bredvid sig så blir det tufft för motståndarna i år.

4. Broc Little, Linköping

Poängmaskin som gjort mål oavsett klubb eller liga. Försvann till Schweiz och NLA och stänkte dit 20 pyts. Nu är han tillbaka i Linköping som han gjort ca 70 mål för. En klart intressant värvning, om den lille amerikanen fortfarande har spelsuget i sig, vilket jag tror.

3. Niclas Burström, Växjö

Tung och en riktig klassvärvning av Växjö. Som framför ögonen på Skellefteå knyckte åt sig Burström. Tvåvägsback som kommer få massor av istid i Växjö. Defensivt skicklig back med två SM-guld och VM-brons på meritlistan. Kommer kunna spela sitt spel utan att behöva bli backstjärna i Växjö som redan har flera duktiga backar i truppen.

2. Aaron Palushaj, Örebro

Blev en smäll i hela Hockeysverige när Aron Palushaj valde pengarna i Örebro före en förlängning med Brynäs. Med rätt spelare bredvid sig så har Örebro den starkaste offensiven på länge. Upp till bevis för Aaron.

1. Markus Svensson, Färjestad

Färjestad har under flera år letat efter en målvakt som man kan bygga sitt lag efter. Nu har man lyckats! Färjestad får i Markus Svensson en enormt duktig målvakt med rutin och som kommer vinna matcher åt karlstadlaget. Markus Svensson är en målvakt som mycket väl kan ta Färjestad hela vägen till final. Därför ser jag Markus Svensson som SHL:s bästa värvning i år. Grattis Karlstad och Färjestad!

Bubblare: Niklas Svedberg, Mattias Sjögren, Mantas Armalis, Markus Ljungh

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN