Foto: Bildbyrån
Tidigare idag kom uppgifter om att Mora sagt upp kontraktet med Mats Lusth precis innan stundande kval. Nu ger Mora ut och förklarar situationen som uppstått kring Mora och Mats Lusth.
-Media har dock skapat en storm i ett vattenglas, säger Anders Forsberg till Moras Hemsida.

Tidigare idag kom uppgifter i media om att Mora valt att säga upp kontraktet med tränaren Mats Lusth precis innan kommande kvalspel. Anders Forsberg går nu ut på klubbens hemsida och förklarar situationen som han beskriver blivit “en storm i ett vattenglas”.

-Vi har haft ett sista datum i kontraktet för att bestämma om vi vill fortsätta med Mats även nästa säsong eller om vi inte vill göra det. Detta är en del i den utvärdering vi gör med alla ledare efter säsongens slut. Nu låg detta datum oturligt nog mitt i brinnande kval vilket gjorde att vi var tvungna att flytta fram datumet och på så sätt var vi tvungna att inte förlänga avtalet just nu. Vi kommer som sagt var att ha utvärderingen efter kvalet och Mats är i allra högsta grad fortfarande aktuell som tränare. Vi är nöjda med det Mats har presterat. Hade vi inte varit det hade vi gjort förändringar tidigare, förklarar Anders Forsberg.

Mats Lusth har kontrakt med klubben över kvalet och Mora och Mats kommer först sätta sig ner och utvärdera situationen efter kvalet är färdigspelat.

Kommentarer

Kommentarer