Anders Carlsson: ”Vi har några som måste lyfta sig”

Rögle BK har inte fått den start på säsongen som sportchefen Anders ”Masken” Carlsson tänkt sig. Han är inte nöjd, men är säker på att det kommer vända.

Ett par riktigt intressanta nyförvärv, och ett nytt starkare Rögle, var det många som tyckte sig se inför säsongen. Tre matcher in på säsongen är poängkolumnen fortfarande tom i tabellen och frågetecknen har börjat hagla. Rögles sportchef, Anders Carlsson, är säker på att det snart kommer vända för hans lag.

– Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi har olyckligtvis förlorat tre matcher. Mot Skellefteå tycker jag att vi faktiskt gjorde en bra match och var med mot dem, säger ”Masken” till Hockeybladet.

”Ingen som går runt och garvar”

Även om Anders håller en god och positiv ton utåt, så sticker han inte under stolen med att läget är ansträngt i laget. Rögle har liksom förra säsongen varit drabbat av skador och haft så mycket som sex ordinarie spelare borta från laguppställningen. Alla spelare vet enligt sportchefen vilken position de befinner sig i men att det är viktigt att ändå hålla upp huvudet.

– Det är ingen som går garvar, men vi försöker ändå hålla upp en positiv anda och sprida glädje bland varandra.

Ni plockade in Justin Pogge, är fler värvningar på ingång?
– Vi hade ju bara en målvakt i träning och det funkar inte. Vi bestämde oss ganska fort för att plocka in en ny målvakt och började se över vad som fanns tillgängligt. Men några andra värvningar är inte aktuella just nu. Vi väntar in ett par spelare från skador.

”Vi har ett intressant lagbygge”

På pappret har Rögle ett intressant lag med flera riktigt tunga pjäser. Inte minst finländaren och artisten, Juhamatti Aaltonen och nya kaptenen Ted Brithén. Det är värvningar som talar om vilken typ av hockey som Rögle vill spela.

– Vi har ett bra lag som kan och kommer vinna hockeymatcher. Vi vill vara ett skridskostarkt lag men vi har några som fortfarande måste lyfta sig.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN