ANALYS: Vill vi inte se fler mål i SHL?

Det var en kväll på Hovet mellan Djurgården och gästande Örebro som speglades av en målvaktsduell, flertalet domarmissar och ett uselt powerplay. Djurgårdens nedåtgående powerplay spökar fortfarande och fortsätter det så här kommer dem inte vara kvar i toppen.

En stark första period av båda målvakterna i Djurgården och Örebro. Rampljuset stals dock då Örebros kapten åkte på ett matchstraff för hög klubba i slutet på perioden. Frågan är dock om det verkligen är ett matchstraff, till en början dömer domarna endast en tvåa men pratar sedan ihop sig om situationen och kommer gemensamt fram till ett matchstraff. Läget bedöms som en tillräckligt farlig tackling för att resultera i ett matchstraff. En klar miss från domarteamet sett ur min synvinkel då det ser ut som om klubban far upp mot huvudet med hjälp av kraften i situationen, alltså inget avsiktligt. Det är en situation som i sin tur blir matchavgörande trots att Djurgården inte lyckades få in ett mål under powerplayet då Örebro förlorar sin kapten som är en viktig pjäs i laget.

Det var inte bara en miss gällande ett matchstraff som blev stort fokus i matchen, utan även ett bortdömt mål. Det går att vända hur som helst på situationen men det är ett 50/50 läge. Det är en solklar beröring mellan spelare och målvakt, samtidigt så är klubban en till två decimeter utanför målområdet och spelaren kan inte mycket göra. Är det inte så att vi vill se fler mål i SHL?

Vad är grejen med Djurgårdens problem i powerplay?

Djurgården längst ned i tabellen över powerplay-procent. Man har endast gjort två mål på nästan 52 minuter och en målprocent på 8,33 i numerärt överläge. Det fortsatte under kvällen och det var till och med Örebro som var det hetaste laget när Djurgården hade numerärt överläge. Kanske börjar det bli dags med en drastisk förändring i Stockholmslaget när man spelar med en man mer.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN