ANALYS: Växjös segersvit bruten

Växjö kom till toppmötet mot Färjestad med åtta rakar segrar. Men under tisdagskvällen sprack sviten. Efter en öppen match var det bortalaget som åkte hem med de tre poängen.

Det var upplagt för en fin hockeymatch i Vida Arena när 1:an Växjö ställdes mot 2:an Färjestad. Två lag som imponerat stort under säsongen och som hade mycket att spela för i toppstriden. Det var en öppen match som bjöd på en hel del målchanser. Färjestad tog ledningen i första perioden genom Michael Lindqvist men sedan skulle Växjö vända på steken genom Pontus Netterberg och Andrew Calof.

Stark tredjeperiod av Färjestad

Sista ordet var dock inte sagt. Färjestad stod för en mycket stark tredjeperiod, vände och vann med 2-4. Sista målet föll i tom kasse men var mycket snyggt. Backen Ilari Melart rensade från bakom eget mål ända in i Växjös mål. För Växjös del var det en blek insats matchen igenom.
– Det var en blek insats från vår sida. Vi saknar energi och får inte fast pucken. Tråkigt att energin inte är där när det är toppmatch, säger Robert Rosén till Cmore efter matchen.

Växjös segersvit bruten

I och med förlusten bröts Växjös imponerande segersvit på åtta raka segrar. Senaste förlusten kom på dagen för en månad sedan i bortamötet med Luleå. Färjestad kom till matchen med tre raka bortaförluster och fick alltså även de bryta en svit, även om det var i positiv bemärkelse.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN