ANALYS: Så slutar annandagshockeyn

Efter ett par dagars julledigt så kickar SHL igång igen med full omgång. Annandagshockeyn är här och det brukar vara ett uppskattat inslag när julen sakta börjar närma sig sitt slut. Här går vi igenom dagens alla sju matcher.

 

För den som tippar så kan annandagshockeyn ses lite som en mardröm. Omgången kan sluta hur som helst. Och kommentarer som: ”har du ätit för mycket skinka”, kan höras från läktaren. Men nu ger vi oss in i det hela och börjar med en liten formkoll.

LULEÅ – KARLSKRONA

På de fem senaste matcherna har Luleå endast tagit fem poäng av femton. Men samtidigt så har laget nollat Karlskrona de tillfällen lagen möts mycket tack vare en storspelande Joel Lassinantti. Som hållit nollan de tillfällen lagen möts. Karlskona ar en dyster bortastatistik men samtidigt så har man lyckats få med sig sex poäng på lagets fem senaste matcher.

(Vi tippar 3-1)

RÖGLE – LINKÖPING

Mycket av fokus till denna match riktas mot Bröderna Bibic som för första gången ställs mot varandra i SHL. Rögle är mitt inne i bröderna Abbotts lagbygge och det kommer ta tid innan man hittar sin spelidé. Tre poäng på de fem senaste matcherna är facit. Linköping kommer med tre raka bortaförluster i bagaget. Men laget har idel segrar mot Rögle.

(Vi tippar 4-2)

HV71 – ÖREBRO

HV71 har förlorat de matcher lagen har mötts. Samtidigt har HV71 börjat hitta tillbaka till sitt spel och man har lyckats vinna sina två senaste matcher. Och mot slutet börjat klättra i tabellen. Örebro däremot är inne på den motsatta vägen och har de tio senaste matcherna har laget bara vunnit två matcher och totalt tagit sju av 30 möjliga poäng.

(Vi tippar 5-1)

MALMÖ – FRÖLUNDA

Trots en bra spelad match mot Skellefteå så räckte det inte hela vägen för Malmö. Man förlorade och förlängde sin förlustsvit på hemmaplan till fem matcher i rad. De båda gånger lagen har möts så har man varsin uddamålsseger på bortaplan. Frölunda har vunnit de fyra senaste matcherna och tre av dem har dessutom vunnits på bortais. Frölundas Victor Olofsson har gjort två mål och en assist de matcher lagen mötts.

(Vi tippar 2-4)

BRYNÄS – FÄRJESTAD

Brynäs har börjat klättra i tabellen och man lyckades få med sig en poäng mot serieledaren Växjö. Nu väntar seriens sista möte med Färjestad där Brynäs förlorat de tre första, så laget lär vara taggat för att bryta förlustsviten. Färjestad hade innan uppehållet tre raka torsk och har varit spelledigt sedan den 10 december. Frågan är om den långa ledigheten för Färjestad bidrar till säsongens fjärde vinst mot Brynäs.

(Vi tippar 3-4)

MORA – DJURGÅRDEN

Mora har fyra raka torsk i SHL. Nyförvärvet Andrew Kozek gjorde mål direkt i debuten för sitt nya lag. Men det slutade med förlust (2-4) mor HV71 senast. Nu kommer serietvåan på besök och moras målvakt kan få det svettigt. Djurgården lyckades på något mirakulöst sätt förlora matchen mot Luleå. Där man vann skottstatistiken med 46-23 i skott på mål och 17-5 i skott utanför. Mora kommer få kämpa för att få med sig poäng ikväll.

(Vi tippar 2-6)

VÄXJÖ – SKELLEFTEÅ 

Toppmöte väntar i Vida Arena då Växjö tar emot Skellefteå. Växjö leder serien klart och man har tre vinster på lagets fyra senaste matcher. Skellefteå har börjat visa fin form dom också lyckats vinna fyra av lagets fem senaste matcher. Calof gjorde två mål i senaste segermatchen mot Brynäs. Calof som bytte Skellefteå mot Växjö har med miljöombytet hittat rätt och vill säkert sno åt sig tre poäng mot forna klubben.

(Vi tippar 3-3)

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN