ANALYS HV71: Finns någon i varje femma som inte gör jobbet fullt ut

Under kvällen spelades den första matchen i Back to back-mötet mellan HV71 och Rögle BK och det var HV71 som gick vinnande ur striden. HV71 har till stor del haft problem med målskyttet. Vilket även blev fallet i kvällens match trots mänger av målchanser.

Rögle BK tog ikväll emot ett HV71 som svajar rejält. HV71 fortsätter vara det där varannan vinst laget som man inte vill vara. Och trots segern ikväll och mängder av skott och målchanser så hade man återigen problem med att få in pucken. Som det sett ut många gånger förr denna säsongen så börjar laget starkt men tappar spelet relativt snabbt och har svårt att komma till längre anfall. Största problemet HV71 har är att alla inte är beredda att göra jobbet fullt ut i varenda byte.

Alla måste göra jobbet fullt ut

 

Det största problemet HV71 har är att flera spelare inte gör jobbet fullt ut. Man tar inte det extra skridskoskäret, sätter inte den där tacklingen som behövs osv. Detta är ett övergripande problem i varje femma. Man har en spelare i varje femma som inte gör jobbet fullt ut. Då kommer man heller inte kunna spela sitt spel, vilket HV71 för tillfället inte gör. Juniorerna är just nu dom i laget som ger allt i varenda byte. Mattias Tedenby försöker men varken han eller juniorerna får den hjälp dom behöver. Spelet är brett alldeles för brett och ingen verkar vilja ta det där extra skäret som behövs om man ska vara ett slutspelslag till våren. Vissa spelare ser trötta och ointresserade ut.

Varje spelare i HV71 behöver rannsaka sig själv och sin egen insats på isen. Alla måste vara villiga att kriga och slita både enskilt och tillsammans fullt ut i varenda byte. Även om HV71 vann ikväll så tror jag inte dom är nöjda.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN