Alexander Johansson: ”Det var en väldigt tydlig rollfördelning i Växjö”

Alexander Johansson var en av många som inför säsongen bytte klubbadress. För värnamosonen gick flyttlasset till Karlstad och Färjestad i jakten på en större roll.

Jag har fått spela med offensiva spelare och det har gjort att jag fått lite utdelning framåt nu också, säger Alexander Johansson till Hockeybladet.nu.

I Växjö Lakers spenderade Alexander Johansson totalt fyra säonger. Där fick han vara med och spela hem den unga klubbens första SM-guld genom tiderna, säsongen 2014-2015. Med ett välspetsat Växjö Lakers, fyllt av utpräglade offensiva spelare på alla positioner var Alexander Johansson en av dem som fick ta den otacksamma med väldigt viktiga gnuggarrollen i laget.

I år har forwarden vänt blickarna mot Färjestad i jakt på en offensivare roll än den som han fick under Sam Hallam.

– Det var ju en av anledningarna till att jag kom till Färjestad, att jag skulle få en större roll. I Växjö spelade vi tydligt med rollfördelning och matchning mot andra lag och den biten, säger Alexander Johansson till Hockeybladet.

”HJÄLPT LAGET ATT VINNA HOCKEYMATCHER”

För både Alexander Johansson och hans nya lag Färjestad har säsongen gått i mestadels positiva tongångar. Laget har samlat in stabila 35 poäng på 20 matcher, och för Alexander har även den egna poängproduktionen gått åt rätt håll. På sina 20 spelade matcher har 27-åringen redan skrapat ihop 13 poäng, bara fem kvar till sitt personbästa i SHL.

– Här har jag fått spela med många offensiva spelare och fått lite utdelning framåt och kunna hjälpt mitt lag att vinna hockeymatcher. Men det är även mycket hårt jobb och ödmjukhet som ligger bakom.

Färjestad som inför säsongen, åter igen skulle prova på konststycket att ändra sitt spelsystem till ett snabbare och aggresivare spel. Var vid kontraktsförhandlingarna tydliga mot Johansson om vilken typ av hockeyspelare de tycker han är, samt att de ville övergå till ett spel med högre fart och aggresivitet över hela banan, något som Alexander tycker passar honom bra.

– De förklarade lite hur de såg på mig som hockeyspelare och då tyckte Leffe och Håkan att det fanns utrymme för en roll bland de två toppkedjorna. Jag gillar att spela med hög forechecking och jobba in puckarna framför mål. Men sen kommer jag alldrig bli den spelaren som producerar mycket poäng.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN