Alexander Bergström: ”Jag är ju lite av en late bloomer”

Alexander Bergström är namnet på mångas läppar. De senaste säsongerna har hans utveckling exploderat och igår blev han uttagen till sin andra landslagssejour någonsin. Hockeybladet.nu fick sig ett par ord med Karlskronas succéforward.

Säsongerna i Karlskrona har utvecklat Alexander Bergström och forwarden har blivit en fulländad spelare i SHL. Tidigare lagkamraten Andrée Brendheden uttalade sig i SHL-podden för drygt två veckor sedan när han sade ”Kolla på Alexander Bergström, han blir uttagen i landslaget och här sitter jag och käkar schweizernöt” och syftar på Alexanders fina utveckling de senaste åren.
– Jag är ju lite av en late bloomer. Det kom ju inte så tidigt för mig. Om man tänker på Andrée (Brendheden)så blommade han ju rätt tidigt. Han var ju med i JVM och var uppe i SHL rätt tidigt. Så stegen har kommit lite senare för min del, säger Alexander Bergström till Hockeybladet.nu

Igår blev han uttagen till sin andra landslagssejour någonsin och framgångssagan bara fortsätter för den Osby-födde forwarden.
– Det känns såklart jättekul och få chansen igen och förhoppningsvis kan vi få med oss ett bättre resultat denna gången också

Under säsongens gång har han hunnit med en hel del. Det har blivit 19 poäng och Alexander är på väg mot sin bästa poängnotering i SHL. Nu har även målskyttet lossnat.
– Jag har ju ofta gjort en del poäng även innan, men då har det blivit fler assist än mål. Just målskyttet tror jag beror på att jag spelar med väldigt bra spelare och får bra passningar. Jag har spelat med Joel Kellman nu ett tag och han är ju en toppen-center och bra passningspelare, säger han.

KHK började ju rätt bra och sedan började man förlora några matcher. Vad var det egentligen som hände?
– Nä men, vi började och spela lite sämre ett tag och hittade inte riktigt tillbaka till vårt spel. Men nu de senaste matcherna har vi hittat tillbaka och fått bättre utdelning. Nu gör vi rätt saker, då har vi också chansen att vinna matcherna.

På torsdag ställs Alexander och Karlskrona mot Linköping. Ett Linköping som visat fin form de senaste matcherna.
– Linköping är ju ett offensivt skickligt lag. Mycket toppspelare med bröderna Olimb i spetsen. Vi behöver spela som vi vill göra, forechecka och sätta press på motståndarna. Då vinner vi, avslutar Alexander.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN