AHL-svensken nobbar Djurgården – klar för konkurrenten

0
2706

Han spelade i Djurgården från 2008 till 2015. Trots det väljer AHL-svensken att inte vända hemåt till Stockholm, utan till en av konkurrenterna.

Linus Arnesson är nu signad och klar för SHL-klubben Örebro, detta har man meddelat på klubbens hemsida. 22-åringen har skrivit på ett 2+1 kontrakt med Närkelaget.

– Linus är en spelare som alltid tävlar varje dag på träning och i match. Hans styrkor ligger i det defensiva och i man mot man-spelet. Han besitter även ett bra förstapass och det finns en uppsida offensivt som både vi och Linus är övertygade om att vi kan utveckla här i Örebro, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

”Ska bli kul att komma till Örebro”

Örebros nyförvärv ser fram emot att ansluta sig till klubben och menart att klubben befinner sig i en nystart som passar honom väl, då han vill ha en nystart i karriären.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Örebro Hockey då det känns som att klubben gör lite av en nystart vilket passar mig bra då jag också vill ha en nystart i karriären. Både tränarna och Sportchefen tror på mig vilket såklart känns skönt från start när man kommer in i en ny klubb, säger Örebro Hockeys nyförvärv Linus Arnesson.

Spelat JVM för Sverige

Arnesson har representerat Tre Kronor och Sverige i två JVM-turneringar. Han var med turneringarna 12/13 samt 13/14. Båda gångerna fick Aronsson med sig en silvermedalj med sig i bagaget.

Spelat flertalet säsonger i Djurgården

Arnesson som senast spelade i Boston Bruins farmalag Providense Bruins, har även spelat en hel del matcher för Djurgården. Han spelade i Djurgården från säsongen 08/09 till 14/15. Då blev det först spel i klubbens ungdomslag och juniorlag, men han fick även chansen i A-laget vid 119 tillfällen.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra + fjorton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.