AHL-förstärkning till SHL-jumbon

HV71 förstärker försvaret med den NHL-meriterade backen Matt Donovan, senast i AHL-laget Milwaukee Admirals. Kontraktet med den amerikanske backen gäller säsongen ut.
– Han är användbar i alla spelformer och kommer att bli nyttig för oss, säger Johan Hult.

Matt Donovan, tidigare i SHL-laget Frölunda, ansluter i slutet av veckan till krislaget HV71. Den NHL-meriterade backen kommer närmast från spel i AHL-laget Milwaukee Admirals. Kontraktet med den 30-årige backen gäller säsongen ut.

– Matt är en väldigt skicklig back med bra puckhantering och samtidigt duktig i det fysiska spelet. Han är användbar i alla spelformer och kommer att bli nyttig för oss, säger Johan Hult, sportchef i HV71 till klubbens hemsida.

Vunnit JVM

Mellan 2016 och 2018 spelade juniorvärldsmästaren från 2010 i Frölunda där han på 122 matcher stod för 43 poäng. Efter två säsonger i AHL är backen tillbaka i svensk ishockey och SHL.

– Jag ser fram emot att ansluta till HV71 som jag vet är en klubb med mycket historik. Jag hoppas kunna bidra med ett starkt defensivt spel mot motståndarnas toppspelare och samtidigt vara en offensiv kraft, säger Matt Donovan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN