AGENTEN: Det är Öneruds största prioritet

Guldhjälten från i våras är en drömvärvning för HV71 och dess fans. Han har flitigt skådat i Kinnarps Arena tillsammans med sin agent. Nu bekräftar agenten i en intervju med Hockeybladet hur dom tillsammans ser på framtiden. -Han vill ge KHL en chans till eftersom säsongen blev som det blev på grund av skadan.

Guldhjälten Simon Önerud vore en drömvärvning för HV71 inför kommande säsong. Kontraktet med Sibir Novosibirsk har gått ut och jakten på ny klubbadress är inledd. Simon är tillbaka från skada och hade enligt agenten kunnat spela match ikväll om så vore fallet.

-Det är inga konstigheter han hade kunnat spela ikväll om så vore fallet. Han blev återställd de sista matcherna i grundserien för Sibir. Simon är fullt återställd och går för fullt.

Fokus på utlandet

Som det ser ut i dagsläget så finns det ingenting klart för vad Simon Önerud ska göra kommande säsong. Det finns flertalet allternativ som agenten och Simon ska ta ställning till. Men det är ett tydligt fokus på att intresset ligger på utlandet. Äventyret i KHL förstördes delvis av skador men nu är han frisk och vill ge det en chans till.

-Det finns ingenting klart just nu, men det finns olika spår som vi jobbar på som vi sen vad det slutar i. Det är inga hemligheter i att vi kollar på en fortsättning i KHL. Men samtidigt så har vi fått intresseförfrågningar från andra ligor. Men ingenting är klart, men vi har många bollar i luften. Men huvudfokus är KHL just nu, men sen är det ju så att i den här världen kan det svänga snabbt. Säsongen blev ju ganska kort för Simon och han vill ge KHL en chans till.

Stänger inga dörrar för HV71

Samtidigt som det är tydligt att huvudfokus ligger på en fortsättning i KHL så stänger man inga dörrar för en återkomst till HV71.

-Det finns inga dörrar stängda överhuvudtaget för HV71. Vi har en genomgående god relation med herrarna Davidsson och Hult. Vi pratar ofta med varandra, och oavsett spelare så fungerar diskussionen med HV71 alldeles utmärkt.

Lönetak i KHL och två klubbar försvinner

Eftersom KHL gör om i ligan och inför lönetak samt kastar ut två lag så öppnas vissa dörrar för spelare som i vanliga fall skulle fått jobb vilket ger en bredare marknad att arbeta med.

-Om vi tar diskussionen om att två lag försvinner så gör ju det naturligtvis att ett antal spelare kommer inte få jobb som i vanliga fall hade fått det. Åt andra sidan så blir det ju större huggsexa om dom spelare som finns, och då framförallt om dom bästa spelarna. Men det är bara att räkna, det kommer bli färre importer tillsammans med färre jobb, inget snack om det, avslutar agenten till Hockeybladet

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN