Malmös landslagsman får ny lön – enligt avtal

Malmös österrikare har passerat gränsen som ger honom rätt till ny lön enligt avtal. Talangen anslöt från Södertälje SK inför säsongen och har under säsongen representerat österrikiska landslaget.

Unge Lukas Haudum, född 1997 var med och spelade med Malmö i helgens skånederby mot Rögle. I och med matchen, som han dessutom gjorde mål i, så har nu österrikaren passerat 100 spelade minuter. Enligt rookieavtalet innebär det att forwarden kommer att påbörja ett rookiekontrakt som ger honom rätt till 22.000 kronor i månaden enligt MrMadhawk.

Landslagsmeriter – öppnar för bonusar

Den unga spelaren som är född och uppvuxen i Österrike anslöt inför säsongen till Malmö Redhawks från Södertälje SK. Under säsongen som inleddes med spel i Malmös J20, så har Lukas även testat på spel med succélaget IK Pantern i Hockeyallsvenskan. Där svarade han för åtta poäng på 17 matcher, vilket är samma poängsnitt som han har i SHL just nu.

Den här säsongen har Lukas Haudum även fått chansen att representera sitt Österrike på både juniornivå och seniornivå. Hans landslagsmatcher kan enligt samma bloggare öppna för eventuella bonusar, enligt samma rookieavtal som ger honom en lön på minst 22.000 kronor.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN