84 importer i SHL – är det mycket eller lite?

0
1524
Foto: Bildbyrån

Idag har klubbarna i SHL tillsammans 84 importer. Är det mycket eller lite för SHL-hockeyn? Vi har gått igenom SHL på 2000-talet.

År efter år kommer det importer till svensk hockey och då främst SHL och Hockeyallsvenskan. Inför den kommande säsongen är det hittills 84 utländska spelare son har kontrakt med SHL-lag. Siffran kan komma att öka då alla lag inte är klara med sina trupper. Den kan också komma att minska då Örebro har två spelare på tryoutkontrakt.

Historik

Hur ser då antalet utländska spelare i SHL ut rent historiskt? Det är det lägsta antalet utländska spelare i SHL sedan 2003/2004, 79 stycken. Inte sedan säsongen 2002/2003 har antalet utländska spelare per lag varit lägre än inför den kommande säsongen.

Boomen av importer

Den stora boomen med utländska spelare kom under NHL-lockouten 2004/2005, då hade vi över 100 importer i SHL för första gången. Sedan dess har SHL haft minst 100 utländska spelare förutom under fyra säsonger.

Hockeybladet har gått igenom antalet importer under 2000-talet, där har vi bortsett från spelare med dubbla medborgarskap och är registrerade som svenska spelare. Vi har hämtat uppgifterna från Eliteprospects.

Totalt har 19 lag spelat i SHL under 2000-talet och inför säsongen 2015/2016 utökades antalet lag från tolv till 14.

Hockeybladet kommer att lista antalet importer i en serie av två efter denna artikel.

Vilka lag tror du att toppar de olika listorna? Vilket år hade SHL flest utländska spelare?

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.