4 lag 2 platser 18 poäng 1 kvalspöke

Just nu parkerar kvalspöket i fyra omklädningsrum runt om i landet. Med 18 poäng kvar att spela om är det olidligt för spelare, ledare, tjänstemän och fans hos Djurgården, Brynäs, Leksand och Modo.

Modo har i och med Brynäs seger sist hela nio poäng upp till säker mark. Nu väntar Luleå hemma, ett Luleå som förlorade mot just Brynäs och måste vinna för att ha chansen att ta sig direkt till slutspel.

”Bulan” Berglund tog sina adepter till klubben i sitt hjärta, Luleå, och visade ingen pardon. Brynäs spikade igen och vann med säkra 3-0. Brynäs tar emot slutspelsjagande Färjestad. Karlstadlaget tvingades se sin svit på fem raka segrar brytas hemma mot HV71. Nu vill man hitta tillbaka till trepoängarna igen och få Gävlelaget att drömma mardrömmar om kval.

Leksand har den absolut sämsta formen av samtliga lag i SHL, när det krävs som mest har de förlorat sju raka matcher. Leksand har åkt till Småland för möta Växjö som nu har tagit poäng i nio raka matcher, varav åtta är segrar.

Djurgården är ett skadedrabbat lag, sedan senast har Michael Holmqvist och Linus Arnesson hamnat på skade- eller sjukdomslistan. Djurgården har nu tre raka förluster och ställs mot Skellefteå som vid en förlust kan se avståndet krympa till sju poäng till både Frölunda och Växjö. Skellefteå saknar verkligen sin målvakt Markus Svensson som inte spelat sedan landslagsuppehållet.

Delade matchtider
Noterbart i bottenstriden är att Djurgården fortsätter att spela före sina bottenkonkurrenter. Djurgårdens match startar klockan 16.00, medan Modos, Leksands och Brynäs matcher startar klockan 18.42.

HV71 och Linköping slåss båda två om att komma direkt till slutspel och att få hemmaplansfördel i kvartsfinalerna. Det skiljer en poäng mellan lagen och HV71 som ligger sämst till har fyra poäng ner till närmast jagande Färjestad.

Matchen mellan Örebro och Frölunda är två lag som strider om sina platser. Örebro vill säkra sin första slutspelsplats och Frölunda vill komma åt den åtråvärda andraplatsen. Örebro har två raka segrar och Frölunda har tappat poäng i två matcher på rad.

Tips:
Skellefteå – Djurgården 3-4 efter straffar
Brynäs – Färjestad 3-1
Växjö – Leksand 4-1
Modo – Luleå 2-1
HV71 – Linköping 2-5
Örebro – Frölunda 2-3 efter förlängning

Spela på matcherna här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN