200 minuters måltorka över för Djurgården

Efter drygt 200 minuters spel utan att göra mål på bortaplan var Djurgårdens måltorka och förlustsvit på bortaplan som bortblåst. Efter sju raka förluster på bortais är Djurgården åter ett vinnande lag.

Det var målvakterna som stod i centrum i matchen mellan Malmö och Djurgården på lördagseftermiddagen. Efter full tid och förlängning fick Malmös Oscar Alsenfeldt se Johansönerna Linus och Emil sätta sina straffar. Kollegan i Djurgården Mikael Tellqvist tog två av tre straffar och han fick vinna sin första straffläggning för säsongen.

Efterlängtad seger

Djurgården stod utan seger på bortaplan sedan premiären borta mot Leksand och hade inte gjort mål på bortaplan sedan 25 oktober då Linus Johansson gjorde mål mot Växjö.

Djurgården var under närmast segern under ordinarie matchtid och hade också en puck inne i Malmös mål. Ett mål som dömdes bort, helt rätt, på grund av spel med handen.

– Det går fort där och jag försöker bara gå på mål. Sedan kommer pucken upp på handsken och kanske rör jag handsken lite. Domaren kollade och det var tydligen inte mål. Men vi vann ändå och det är det viktiga, säger Lucas Vejdemo till CMore.

Tungt på hemmaplan

Malmö har hamnat i en svacka på hemmaplan, med tre förluster på de fyra senaste matcherna. Tungt för skåningarna som har varit ett av SHL:s stora positiva överraskningar.

Publiken fick se en fartfylld match där lagen bytte chanser och hade det inte varit för de båda storspelande målvakterna hade det kunnat bli en målfest i Malmö Arena.

Ramen Tellqvists bästa vän

I den tredje perioden fick Malmö en straff som André Beniot satte i ribban, samme Beniot som i straffläggningen satte sin straff i stolpen – Tellqvists bästa vänner idag.

Positiv trend

Trots att Djurgården inte mäktat med att göra ett enda mål under ordinarie matchtid sedan Karjala Cup, har laget spelat bra. Kan man i gruppen se det positiva i matchbilderna har laget startat klättringen från kvalplats.

Malmö – Djurgården 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
0-1 (65.00) Emil Johansson, straff
Skott: 27-28 (5-9, 9-8, 7-6, 6-4, 0-1)
Skott utanför: 18-18
Tekningar: 40-25
Tacklingar: 15-10
Utvisningar MIF: 7×2 DIF: 4×2
Domare: Pehr Claesson, Daniel Winge
Linjemän: Ludvig Lundgren, Anders Nyqvist
Publik: 6 786

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN