Foto: Bildbyrån

Efter att ha representerat både Linköping och Brynäs tidigare går nu flyttlasset till Stockholm och de svenska mästarna för den svenska VM-backen.

Det är Djurgården som värvar den 18-åriga backen Jessica Adolfsson. Hon kommer närmast från SDHL-konkurrenten Brynäs där hon den gångna säsongen blev poängbäst bland backarna i laget.

– Utvecklingen har gått åt rätt håll för mig men jag känner själv att jag hade kunnat göra mer den här säsongen och framförallt känner jag att jag har mycket mer att ge. Det blir en utmaning att gå till Djurgården och ta nästa kliv. Det är en bra klubb med starka ambitioner, säger Jessica till Djurgårdens hemsida om övergången.

Debuterade som 14-åring

Jessica har representerat Linköping tre säsonger och sedan Brynäs under de två senaste. Det var i LHC som hon SDHL-debuterade redan som 14-åring. Sedan dess har hon bland annat blivit svensk mästare två gånger och hon är endast 18 år gammal, eller ung.

– Det som gör att hon passar in hos oss i Djurgården är att hon har drömmar och visioner som hon vill uppnå. Jessica är en nyfiken individ som vill ta reda på saker och bli bättre. Som spelare är jobbar hon hårt och är träningsvillig. Hennes största styrkor är att hon är väldigt skicklig offensivt och skjuter hårt, säger sportchefen Nils Ekman.

Hyllar nya lagkamraterna

Adolfsson själv har imponerats av Djurgården tidigare. Det har hunnit bli några möten lagen emellan samtidigt som hon stött på några nya lagkamrater i juniorlandslaget.

– Djurgården har en stark och bra trupp. Andrea Dalen är verkligen någon man har fått se upp med. Hanna Olsson har jag spelat med på juniorsidan och hon har verkligen tagit stora kliv. Det är en spelare som jag är imponerad av, säger Jessica Adolfsson.

Kontraktet endast på ett år

Jessica har hunnit göra tre JVM och spelade även i våras VM för seniorer för första gången. Den senaste SDHL-säsongen resulterade i 14 poäng på 34 matcher för Brynäs. Kontraktet med Djurgården är endast ett år långt. Det beror på att hon flyttar till USA för spel och studier på college efter säsongen.

– Hon kommer att studera och spela i college så därför kommer hon bara att vara med oss under en säsong. Men vi hoppas givetvis att hon kommer tillbaka till oss efter det.

Kommentarer

Kommentarer