STÖRLINGE: De tar sig till SDHL-final

I söndags blev det klart vilka lag som tog sig vidare från SDHL:s kvartsfinaler. Alla matchserier slutade 2–0 och här är lagen jag tror tar sig till final.

I semifinalerna som inleds ikväll så ställs ettan Luleå mot fyran från grundserien, HV71, och serietvåan Djurgården ställs mot tredjeplacerade Linköping. Lyckas Luleå försvara SM-guldet, kan Linköping ta revansch och tar sig Djurgården eller HV71 till klubbens första SM-final på damsidan? Ikväll inleds jakten på finalplatserna.

Luleå HF/MSSK – HV71

De regerande svenska mästarna Luleå ställs mot HV71 som är i klubbens första SM-semifinal på damsidan. Luleå har hemmafördelen i den här matchserien och man slog ut Brynäs i kvartsfinal efter vinster med siffrorna 3–1 och 1–0 samtidigt som HV71 slog ut Modo med efter två raka segrar i en tajt matchserie. HV slutade fyra i tabellen bakom Luleå, Linköping och Djurgården men var hela 20(!) poäng bakom topptrion. Jönköpingslaget kan tyvärr inte stå emot Michelle Karvinen, Jenni Hiirikoski, Emma Eliasson och Luleås lagmaskin. Trots att man har en av slutspelets bäst presterande målvakter i Jule Flötgen som vaktat kassen i Sabina Erikssons frånvaro. Luleå kommer att bäras fram av ett publikstöd sällan skådat i svensk damishockey. Något som rutinerade Jenni Asserholt och jokern Fanny Rask inte riktigt kan stå emot. När lagen möttes i grundserien så tog Luleå hem tre möten av fyra. Fördel Luleå alltså som endast förlorade fyra(!) matcher i grundserien och stod som seriesegrare med 17 poängs marginal.
De går vidare: Luleå

Djurgården – Linköping HC

Förra året tog sig Djurgården hela vägen till semifinal som nykomlingar i landets högsta serie. Där tog det stopp mot just Linköping som sedan stötte på Luleå i final. Men i år har Djurgården lagt i ytterligare en växel även om man inte riktigt lyckades utmana Luleå om seriesegern. I kvartsfinal så slog Djurgården ut Leksand efter en 2–1-vinst och en med hela 8–0. Linköping slog ut AIK efter 6–2 och 4–0. Detta efter att ha slutat endast en poäng efter Djurgården i grundserien. Samtidigt så är målvaktskampen något att hålla ett öga på här. Det kan verkligen bli avgörande. Grundseriens näst bästa målvakt, Djurgårdens Lovisa Berntsson, som även har bäst räddningsprocent i slutspelet, ställs mot LHC:s duktige dito Florence Schelling.  Djurgården har även Andrea Dalen och Tina Enström som bär offensiven. Spelare som kan vinna matcher åt Stockholmarna. I laget har LHC Denise Altmann och Madelene Haug Hansen som presterade fina siffror mot Leksand. När lagen möttes i grundserien så stod Djurgården som segrare i tre av fyra möten och det säger sitt i den här matchserien också.
De går vidare: Djurgården

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN