Stjärnan ställer in säsongen – blir mamma

Det är dags för nya utmaningar för stjärnan som ska bli mamma. Nu ställer hon in den kommande säsongen men återvänder sedan till hockeyn efter graviditeten.

HV71-stjärnan och lagkaptenen Jenni Asserholt meddelar att hon inte kommer att spela hockey kommande säsong. Efter att ha lett sitt lag till SM-final under våren kommer hon att följa kommande säsong från sidan. 29-åringen är nämligen gravid och väntar barn i början av 2018.

– Jag är gravid och ska bli mamma i februari. Vi får väl se om det blir en OS-bebis, säger Asserholt till HV71:s hemsida.

Nobbade OS tidigare

Sedan tidigare har Jenni meddelat att hon inte kommer att finnas med på Damkronornas satsning mot just OS i februari. Detta efter en konflikt som rört flertalet spelare, bland annat Luleå-stjärnan Emma Eliasson. Hon representerade tidigare i karriären Linköping och University of Minnesota Duluth. Under sina säsonger i LHC gjorde hon tre som lagkapten. Med ”Cluben” tog hon bland annat två SM-guld. De senaste två säsongerna har dock spenderats i Jönköping och HV71 varav den sista som lagkapten.

Ställer in säsongen

Nu står det alltså klart att det inte blir något spel alls kommande säsong för den Örebro-fostrade forwarden Asserholt. Hon har under många år som landslagsspelare fina meriter i den blå-gula tröjan. Bland annat två VM-brons och ett OS-silver. Nu missar hon alltså säsongen 2017/18 men av en positiv anledning. Målet är sedan att komma tillbaka till SDHL och högsta nivån efter graviditeten.

– Det är såklart en underbar känsla att bli mamma och jag kommer att stötta tjejerna från sidan så mycket jag kan. Mitt mål är att komma tillbaka till hockeyn och HV71 Dam efter graviditeten.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN