SDHL: Säsongens bästa femma

0
857
Säsongen är över för längesedan. Inget lag blev som bekant svenska mästare.Dock fick vi en härlig grundserie att blicka tillbaka på. Här är säsongens bästa femma i SDHL. 

Hockeybladet har listat upp säsongens bästa femma i SDHL 2019/2020. Anmärkningsvärt är att samtliga spelare är importer. Kollar vi på poängligan kommer en svensk spelare först på en åttonde plats i Hanna Olsson. I skytteligan förutom Olssons femte plats hittar vi Emma Nordin på en 13:e plats.

Detta är Hockeybladets bästa spelare i respektive position denna säsong. Informationen är tagen från SDHL.se 

Målvakt

Alba Gonzalo – HV71 

Fördel ligavinnarna: Gonzalo matchhjälte
Foto: Bildbyrån

Vore ju ytterst märkligt om inte seriesegrande HV71 skulle ha flest spelare i denna lista. Även Lindsey Post i SDE hade kunnat hamna på denna position. Men mitt val föll på Gonzalo eftersom hon helt enkelt hade fler segrar och att Jönköpingslaget faktiskt kom etta i serien. Gonzalo stod 25 av lagets 36 matcher och vann hela 23 av dessa. Med en räddningsprocent på 93,24 procent placerar spanjorskan på första plats här.

Backar 

Sidney Morin – HV71

SDHL: Säsongens bästa femma
Foto: Bildbyrån

Här blir det svårt att välja någon annan än Sidney Morin. Med 57 poäng på 42 matcher och +58 i plus/minus ligan är det svårt att inte vinna, som back. Amerikanskan kom till HV71 inför denna säsong och smålänningarna lär göra allt i dess makt för att behålla henne ett tag framöver.

Ronja Savolainen – Luleå 

SDHL: Säsongens bästa femma
Foto: Henric Wauge

Inte långt i från att komma upp i Morins nivå, kanske hade det blivit annorlunda med en het SM-final? 23-åringen från Helsingfors har två år kvar på kontraktet med Luleå. En klubb hon varit trogen sedan 2016. På denna lista är hon självklar som en av de bästa backarna någonsin i SDHL.

Forwards

Lara Stalder – Brynäs

SDHL: Säsongens bästa femma
Foto: Bildbyrån

Schweiziskans första säsong med Brynäs och klev in som assisterande lagkapten på en gång. Laget åkte ur i semifinalen mot Luleå efter att ha kommit trea i SDHL. Stalder vann poängligan överlägset denna säsong med hela 79 poäng på 41 matcher. Gävleklubben tackar nog högre makter att hon stannar även över nästa säsong – minst.

Kennedy Marchment – HV71

SDHL: Säsongens bästa femma
Foto: Bildbyrån

Kennedy Marchment skrev precis på nytt kontrakt för HV71 som sträcker sig över ännu en säsong i Jönköping. Marchment var en stark bidragande orsak till att HV71 vann serien, tog poängrekord och var så nära att vinna klubbens första SM-guld. 34 mål på 40 matcher blev det denna säsong. Frågan är hur många det blir nästa.

Petra Nieminen – Luleå 

SDHL: Säsongens bästa femma
Foto: Henric Wauge

Den andra säsongen i Luleå blev en poängexplosion för den 20-åringa finskan. Född 1999 i Tammerfors och med en meritlista längre än många andras. Nieminen kan bli hur bra som helst. Blir Norrbottens stolthet trogen även nästa säsong. Med denna utveckling som vi sett i år blir det ett spännande 20/21 i SDHL.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.