SDHL: Sammanfattning av helgen – och ett stundande derby

0
506
SDHL sammanfattning av helgen
Foto: Henric Wauge
I helgen startade SDHL:s säsong med flera riktigt heta matcher. Här finner ni en sammanfattning och ett stundande derby under måndagen. Det är två förlorande lag som gör upp i kväll. 

SDHL var först ut med att starta sin säsong 2020-2021. Här kommer en sammanfattning om vad som hände under helgen i damernas högsta liga. Sedan har vi en riktigt bra match att se fram emot i kväll när Djurgården tar emot AIK på Hovet.

Under lördagen startade SDHL sin säsong med Linköping mot AIK. En match där hemmalaget vann med 3-2. Målskytten Linnea Johansson gjorde inte bara 1-0 och 2-0, utan det tog endast åtta sekunder mellan målen i inledningen av matchen.

AIK repade dock till sig och fick med sitt ett oavgjort resultat efter den första perioden. Dock var det hemmalaget som skulle dra det längsta strået. När alla väntar på en förlängning avgör Carly Bullock, med endast 13 sekunder kvar av matchen.

Finalreprisen blev varken intressant eller spännande 

Den uppsnackade premiären mellan HV71 och Luleå blev varken spännande eller intressant. De regerande mästarna från 2019 gjorde processen kort och vann med 4-0. Mästarinnorna åkte sedan ner till Göteborg på söndagen och gjorde processen även kort där i och med hela 7-0 mot deras andra motstånd denna helg.

I just Göteborg på lördagen var det ett möte mellan de två jumbolagen förra säsongen. Göteborg och Modo. Marion Allemoz svarade för ett hattrick när ångermanlänningarna vann med 5-1.

Kvällens derby sänds på Cmore Hockey

Djurgården hade en mindre lyckat premiär mot fjolårets skrällag SDE. Hela 0-4 i baken och i kväll laddar man för sitt andra derby i år. Motståndare är alltså AIK som även de kommer från en förlust.

Ni ser matchen i kväll 19:30 på Cmore Hockey. Om ni inte har kanalen kan ni klicka in här.

Här finner ni alla resultat från helgen >>>

Mer om SDHL >>>

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tio − sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.