Foto: Bildbyrån Montage
Det blev som väntat en lätt match för seriesegrarna HV71 att städa av sig Djurgården i semifinalen. Nu är laget klara för final och en skön revansch från finalen 2017. 

HV71 vann grundserien överlägset och nu är Jönköpingslaget även klara för final i SDHL-slutspelet. Detta efter klara 3-0 i matcher mot Djurgården. Ett lag som man besegrades av i finalen 2017. Eftermiddagens match vanns med 3-2 hemma i Kinnarps Arena efter att Stockholmarna kommit så när i kapp HV:s 3-0 ledning

-Det är det här vi kämpar för och lägger tid på alla träningar. Nu är vi i final och det är ett steg kvar till vårat slutgiltiga mål säger HV71:s Hanna Olsson till SVT efter matchen.

Intresset för damhockeyn har vuxit i Jönköping menar även Hanna på och säger i intervjun att det är högt i stan. -Det kan komma fram folk på stan och önska oss lycka till. Samt att hela föreningen är stolta över oss och det är vi själva också avslutar 21-åringen.

Final väntar mot Luleå eller Brynäs 

Den andra semifinalen spelas ikväll mellan Luleå och Brynäs. Där leder Norrbottningarna med 2-0 i matcher och enligt Hanna spelar det ingen roll vilket lag de får möta i finalen.

-Jag tycker Luleå har mer bredd och Brynäs har några farliga spetsspelare. Men om man ska vinna guld måste man slå alla lag.

Luleå har vunnit samtliga guld utom ett sedan man kom upp i SDHL 2015/16. Det var just 2017 när HV71 besegrades av Djurgården.

Mer läsning om SDHL 

GALNA FORMEN: Slår nytt ligarekord

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer