SDHL: En riktig rysare mellan topplagen – superstraff avgjorde

Vilken rysare det blev i Gävle under lördagen i SDHL och vilken avslutning av Brynäs Lara Stalder som också inledde målskytet i helgen mellan Brynäs och HV71.

Hela åtta spelare uttagna i Damkronorna i lagen som möttes i Monitor ERP Arena i Gävle i toppmötet i SDHL under lördagen. Däremot var det en schweiziska som stal showen när hon både inledde och framförallt avslutade målskyttet i den målrika matchen mellan topplagen Brynäs och HV71.

Svängig match

Den schweiziska stjärnan inledde målskyttet i den svängiga drabbningen mellan Brynäs och HV71. Brynäs hann också med 2-0 innan den första perioden var slut och det verkade som att Brynäs hade ett rejält grepp om matchen.

Nu vaknade Jönköpingslaget i den andra perioden och i början av den tredje perioden var matchen vänd. Efter drygt halva matchen ledde bortalaget med två mål och hemmalaget såg slaget ut.

Brynäs lyckas reducera HV:s ledning och med endast 55 sekunder kvar att spela tryckte Maja Nylén Persson in kvitteringen för hemmalaget. Efter en händelselös förlängning väntade ett straffavgörande.

Superstraffen

I straffläggningen får vi se Laura Stalder sätta sin första straff, det är Brynäs andra straff i straffläggningen och som hon sätter den straffen. Se klippet här nedan. Den straffen är dock inte avgörande, men sågot senare sätter hon sin andra straff och därmed drygar Brynäs ut gapet till HV71 på tredjeplats och tar hand om den viktiga bonuspoängen.

Matchen? Den slutade 5-4 till Brynäs.