Samma klubb hela karriären – kaptenen förlänger

0
198
Foto: Bildbyrån

Efter att målvaktstalangen Sofia Reideborn förlängt sitt kontrakt står det nu klart att SDHL-laget SDE:s lagkapten förlänger sitt.

Stockhomsklubben SDE kvalade sig kvar i damernas högsta serie, SDHL, igen. Nu står det klart att flera viktiga pusselbitar faller på plats till nästa säsong. Efter att målvaktstalangen Reideborn förlängt gör nu lagkaptenen Hanna Blomqvist detsamma.

”Hanna har inte spelat i något annat lag under hela sin tid som seniorspelare, utan har varit SDE troget sedan hon kom säsongen 2011-12. Hon har klubbrekordet på antal spelade SDHL matcher. Närmare 250 stycken har hon hunnit med under dessa år. Hanna är en oerhört ambitiös spelare, som inte lämnar något åt slumpen. Hon är mycket träningsvillig och ställer hela tiden upp för laget. Spelar ingen roll om det är träning, match eller kanske ett lagjobb som ska göras så är Hanna på plats och sprider glädje. Hon är en del av stommen och viktig för lagbygget”, skriver SDE på sin hemsida.

Nästa förlängning viktig

Blomqvist poängterar att en annan förlängning har spelat stor roll i hennes beslut.

– Jag trivs väldigt bra med laget och människorna runt laget. Vi har en bra sammanhållning i laget och det är lite som en andra familj. Maggie och Chris är klara för säsongen 17/18 och det känns bra att vi kan fortsätta bygga på det vi började förra säsongen, säger 24-åringen till periodpaus.se och fortsätter:

– Även om resultaten inte alltid gick vår väg förra säsongen så kände jag att jag utvecklades som spelare. Jag fick förtroende av tränarna och det bidrog mycket i min utveckling.

Kanadensarna stannar

Det är alltså tränarduon, Maggie Litchfield Medd och Chris Tilden som, utöver Reideborn och Blomqvist, förlängt sina kontrakt.

SDE skriver följande på sin hemsida: ”SDE har förlängt tränarkontrakten med den kanadensiska duon Maggie Litchfield Medd och Chris Tilden! Maggie forstätter sitt jobb som huvudtränare och Chris forsätter som assisterande tränare. Vi är väldigt glada att de väljer förlänga sina uppdrag i SDE. De är viktiga kuggar i vårt lagbygge och kan nu forsätta där de slutade förra säsongen, med att jobba på att utveckla varje enskild spelare och att jobba stenhårt för att ta laget till nästa nivå. Maggie och Chris är mycket omtyckta och vi ser med spänning fram emot kommande säsong.”

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.