Så värvade Djurgården världsstjärnan

För ett par dagar sedan så presenterade Djurgården en storstjärna på damsidan. Det förkunnades att USA:s Molly Engstrom var klar för klubben och att den dubble OS-medaljören skulle debutera i SDHL efter nyår.

Nu förklarar hon för theicegarden.com hur det gick till när hon lämnade nordamerikanska NWHL (National Womens Hockey League). Ligan som skulle bli damernas motsvarighet till NHL. Allt blir tyvärr inte riktigt som man tänkt sig och ligan har dragits med stora ekonomiska problem.

Efter att ha träffat Djurgårdens sportchef Danijela Rundqvist i Finland under sommaren så hade hon i princip två erbjudanden att ta ställning till. Ett från NWHL och ett från Djurgården. Men efter att ha blivit lovad upprättelse kring lönerna i NWHL så stannade hon ändå.
”Det var inget lätt beslut. Jag har byggt bra relationer till Sverige men jag var osäker på vad det skulle innebära för framtiden och relationen till NWHL”, säger hon till hemsidan.

Engstrom spelade OS-final för USA i Vancouver 2010, utsågs till turneringens bäste back och har fyra VM-guld på meritlistan och fick frågan att komma till Sverige redan 2014 efter att ha träffat just Rundqvist men valde att fortsätta studera hemma i USA.

Blev av med halva lönen

Fyra matcher in på årets säsong med Conneticut Whale så kom beskedet från ligaledningen om att spelarnas löner skulle skäras ner till hälften. Det slutade i konferens för spelarfacket som skulle försöka lösa konflikten.
”Det var allt jag tänkte på i en veckas tid. Det var allt som alla lagkaptener och spelarrepresentanter pratade om. En vecka för att få alla bitar på plats”, förklarar hon.

Allt kring NWHL är inte negativt

Även om det kan verka som att det är mycket som inte fungerar kring den nordamerikanska ligan så är Molly Engstrom inte bara negativ.
”Jag ska fortfarande tacka NWHL för chansen att få möta de bästa spelarna i världen och samtidigt inspirera unga tjejer men saker måste förändras”, säger hon.

Även om hon har svenskt påbrå så är det inte anledningen att hon kommer till Sverige, det har hon klart för sig.
”Jag kommer till Sverige på grund av hur saker och ting sköttes i NWHL.”

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN