Rysk landslagsstjärna till Djurgården

Djurgården har gjort klart med ett tungt nyförvärv. Stockholmslaget har värvat en rysk landslagsstjärna, som är spelklar direkt.

Djurgården sportchef, Nils Ekman, är mycket nöjd med nyförvärvet, Ekaterina Smolina, som ska stärka Djurgården i jakten på de ädla medaljerna i SDHL.

– Katia (Ekaterina) är en fantastisk person och vi är lyckligt lottade att få ha henne i vår organisation. En mer lojal och hårt arbetande spelare får man leta efter. Katia är en utmärkt förebild för alla idrottare i hur hon sköter sig själv och hur hon tränar. Hon är riktigt vältränad. På isen kommer hon att bidra bara genom att vara sig själv, säger Ekman till Djurgårdens hemsida.

Smolina är född i Kazakastan och det var också där hennes karriär startade.

– Jag är född i en sportfamilj. Mamma var skridskoåkare, min pappa gillade skidåkning och min bror spelar hockey i Vitryssland. Det var min mamma som frågade om jag ville spela hockey, säger Smolina till Djurgårdens hemsida.

– Sen dess att jag var åtta år har jag spelat. Jag tackar mina föräldrar för det.

Landslagsstjärna med vinnarkaraktär

Det ryska nyförvärvet går under smeknamnet Katia och kommer senast från Dynamo St Petersburg, där stod hon för sex poäng på 12 matcher. I Smolina får Djurgården en spelare med vinnarkaraktär.

– Jag avskyr att förlora, och är väldigt ambitiös inne på isen, men väldigt tyst och säger inte så mycket utanför. Jag gillar när min spelarkollega gör mål, jag spelar hårt och gör allt för laget.

Smolina känner till flera av spelarna i Djurgården. Samtidigt ser hon utlandsäventyret som utvecklande även som människa.

– Det finns många bra spelare här från olika landslag. Det ska bli intressant och kommer vara en väldigt bra erfarenhet för mig att få spela här. En bra erfarenhet i mitt liv med nya människor, ny kultur och nytt språk.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN