Nyförvärvet lämnar efter två veckor

Hon var en del av en historisk ”trejd” och bytte Luleå mot Stockholm. Nu lämnar hon dock sin nya klubb och flyttar hem till Luleå, efter endast två veckor.

– En förutsättning för denna trade var att båda spelarna ville göra den, sade Djurgårdens sportchef Nisse Ekman för ungefär två veckor sedan.

Då hade SDHL:s och svensk hockeys första raka spelarbyte ägt rum. Djurgården släppte en av pusselbitarna i vårens guldlag, Felicia Linder, till Luleå i utbyte mot Elin Johansson. Nu lämnar dock den sistnämnde Stockholm och flyttar hem till Norrbotten.

Blev bara två veckor i nya klubben

Aldrig tidigare har lag bytt spelare mot varandra på det här viset tidigare. Trejdsystemet finns som bekant sedan tidigare i bland annat NHL men inte tagit klivet in i Europa och Sverige tidigare. Dock föll det inte lika väl ut i längden för de inblandade. För Elin Johansson blev det alltså mindre än två veckor i Stockholm. Samtidigt så har Djurgården lämnat en lucka i sin laguppställning när man släppt en spelare för en annan och denne nu lämnar laget.

– Det är jättetråkigt men jag har respekt för Elins beslut. Hon har tagit kliv för kliv för varje match hon spelat hos oss och det är tråkigt att vi förlorar en sån bra forward, säger lagets tränare Roger Öhman till klubbens hemsida.

Nyförvärvet lämnar av personliga skäl

Klubbytet och flytten kan alltså ha gått aningen för fort för Johansson. Att lämna Norrbotten och lagkamraterna för huvudstaden så hastigt satte sina spår. Nu flyttar hon alltså hem igen för att få livet att gå ihop som hon förklarar det.

– Jag lämnar av personliga skäl. Det blev en alldeles för spontan flytt där jag försökt att få vardagen att gå ihop härifrån, fast jag har hela mitt liv utanför hockeyn i Luleå. Det är så många saker som måste klaffa för att det ska fungera.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN