Foto: Bildbyrån

Efter att ha vunnit SM-guld med Luleå lämnade hon klubben för Djurgården. Då blev det ett nytt SM-guld den här säsongen. Nu återvänder hon till Norrbotten.

Efter att Rebecca Stenberg spenderat sin seniorkarriär i Munksund-Skuthamns SK, gjort tre säsonger som lagkapten i klubben och spelat två VM så vann hon SM-guld med Luleå 2016. Efter guldet blev det den senaste säsongen spel i Stockholmsklubben Djurgården. En säsong som slutade med ett nytt SM-guld.

252 poäng på 223 matcher

Under sina sex säsonger i SDHL har hon gjort hela 252 poäng på 223 matcher. Från Djurgårdens sida är det inga “hard feelings” utan man önskar Rebecca lycka till.

– Rebecca är en toppentjej som kom bra in i gruppen. Hon var en bidragande orsak till att vi vann i år. Vi önskar henne lycka till och att hon får en lång karriär så att hon kan vara en förebild för unga spelare under en lång tid framöver, säger Djurgårdens sportchef Nils Ekman till klubbens hemsida.

OS-aktuell

Rebecca Stenberg, som gjort 26 seniorlandskamper, i högsta grad aktuell för OS 2018 och Luleå ser fram emot att vara en del av hennes resa dit. Tränaren Fredrik Glader är säker på att hon kommer att bidra.

– Det känns riktigt kul att Rebecca, som norrbottnisk spelare och en av de hetaste spelarna från vårens SM-slutspel, vänder hem till Luleå Hockey/MSSK igen efter sitt guldäventyr i Stockholm. Hon kommer att bidra mycket till vårt lag med sin spelskicklighet och sin stora tävlingsinstinkt. Vi vet precis vad vi får i Rebecca och målsättningen är att hon skall ta en OS-plats för Sverige kommande säsong, säger Glader till Luleås hemsida.

Glad att få komma hem

Stenberg själv medger att det är speciellt att få spela hockey i Luleå igen. Samtidigt säger hon att hon haft det väldigt bra i Stockholm.

– Det skall bli jätteroligt att komma hem till Norrbotten igen. Jag har haft ett jättebra år i Stockholm och känner att jag har utvecklats både som hockeyspelare och människa under den gångna säsongen. Sedan är det extra speciellt att återigen få spela för Luleå Hockey som är det lag som jag följt i SHL sedan jag var liten och växte upp i Piteå.

Kommentarer

Kommentarer