Landslagsmeriterad forward till DIF Dam

0
388
Foto: Bildbyrån
DIF Dam förstärker offensiven med en landslagsmeriterad forward. 26-årige danskan Josephine Asperup presenterades under lördagen.

Stockholmsklubben presenterar en ny spelare. Josephine Asperup, en landslagsmeriterad forward från Danmark, är klar för spel i Stockholmsklubben, skriver Djurgården på sin hemsida. Asperup inledde den senaste säsongen i Malmö, där hon var lagkapten och bokfördes för 15 matcher och 19 poäng. I slutspelet representerade forwarden Linköping, där det blev 12 matcher och en poäng. Nu väntar alltså spel i Djurgården för 26-åringen.

Djurgårdens tränare Alana Blahoski berättar att Josephine Asperup är en skicklig och mångsidig spelare.

– Det är en skicklig och mångsidig spelare som kan spela både offensivt och defensivt. Hon kommer bidra med djup och erfarenhet till laget. Hon är stark på isen utan puck och har ett lugn med pucken. Hon kan ishockey och vi kommer få nytta av hennes spelförståelse i en redan talangfull trupp, säger tränaren Alana Blahoski. Från sin centerplats snittade hon över en poäng per match förra säsongen och två per match säsongen innan, säger Blahoski till Djurgårdens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.