Foto: Bildbyrån

Efter att ha varit med på resan från Division ett till SM-guld lämnar nu en landslagsmeriterad back Djurgården för en konkurrent.

Backen Ida Press kom till Stockholmsklubben från moderklubben Almtuna inför säsongen 14/15. Det blev tidig succé med massor av poäng och uppflyttning till SDHL. Sedan dess har det blivit ytterligare två säsonger, spel med juniorlandslaget och två U18-VM bland annat. Tiden i Djurgården kröntes med vårens SM-guld efter ett slutspel med fyra matcher för Press. Nu lämnar hon alltså klubben.

Följande skriver Djurgården på sin hemsida: “Djurgården Hockey tackar Ida för tiden i klubben och önskar all lycka till i fortsatta karriären.”

Klar för konkurrenten

Ny klubbadress för 17-åringen blir Leksand. Ett Leksand som bland annat har jättetalangen Maja Nyhlén-Persson, född 2001, i backuppsättningen. Ida har även en framgångsrik bror som spelar hockey. Robin Press som gjort en hel säsong i Stockholmsklubbens herrlag i SHL och även inledde säsongen 16/17 där. Sedan tidigt på säsongen har han dock representerat Chicagos organisation på AHL- och ECHL-nivå.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer