HV71: Ny målvakt klar för serieledarna

De suveräna serieledarna i SDHL HV71 värvar ny målvakt från Kanada. -Hon ansluter till oss nästa vecka meddelar Jönköpingsklubben på sin hemsida

HV71 målvakten Anna Amholt har dragits länge med en hjärnskakning som uppkom med en träning i slutet på 2018. Med endast fem matcher denna säsong väljer nu 19-åringen att lägga plocken på hyllan för denna säsong. Nu gör serieledarna klart med en kanadensisk landslagsmålvakt i Shea Tiley. Tiley har vunnit dubbla collage-guld samt J18-guld för Kanada.

– En målvakt som håller väldigt hög klass, det visar inte minst hennes erfarenheter från kanadensiska landslaget. Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss Shea när vi nu går in i en viktig del av säsongen, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

Tråkigt för Anna

Det var under en träning 2018 Amholt fick en hjärnskakning som hållit sig i under även denna säsong. Nu väljer alltså klubben att hon ska vila resten av denna säsong och satsa på nästa.

– Det är naturligtvis tråkigt, inte minst för Anna själv, att hon tvingas ge upp denna säsongen. Nu hoppas vi att en längre tids vila ska göra att Anna kan komma tillbaka till nästa säsong, avslutar Ekelund.

Serieledarna HV71 

Med åtta omgångar kvar av SDHL toppar HV71 tabellen, 13 poäng före tvåan Luleå. Allt tyder på att Jönköpingslaget kommer att bli seriesegrare när tabellen ska summeras den 15 februari. Det närmaste klubben varit ett SM-Guld var säsongen 2016/17 då man förlorade finalen mot Djurgården.

Smålänningarna har gått som tåget i årets SDHL med spelare som Kennedy Marchment, Hanna Olsson och Sanni Hakala för att nämna några. Även Almholts målvaktskollega Alba Gonzalo toppar listan med endast 1,46 insläppta mål per match. Den 19 februari drar SM-Slutspelet i gång. För HV71 lär Linköping, Leksand eller Modo vänta i kvartsfinalen.

Vill du läsa mer om SDHL >>>

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN