Historisk trejd i SDHL – byter spelare

SDHL har varit igång i snart en vecka. Nu ändrar två lag i sina uppställningar och byter spelare med varandra. En historisk trejd i svensk damhockey.

I våras blev Djurgården svenska mästare och 2016 var det Luleå som fick höja pokalen i Coop Norrbotten arena. Nu har de sistnämnda rivstartat säsongen 17/18 med fyra raka segrar och en smått osannolik målskillnad. Nu förändrar båda lagen i sina uppställningar. De byter nämligen spelare med varandra och genomför svensk damhockeys första trejd. Detta är alltså den första bytesaffären på damsidan.

– En förutsättning för denna trade var att båda spelarna ville göra den. Vi har flera forwards skadade och behöver förstärka på den positionen. Vi är mycket glada över detta tillskott i truppen, säger Djurgårdens sportchef Nisse Ekman till klubbens hemsida.

Konkurrenterna byter spelare

Det är spelarna Felicia Linder och Elin Johansson som byter klubbar med varandra. Backen Linder lämnar alltså Stockholm och forwarden Johansson flyttar till huvudstaden. På meritlistan har 19-åriga Linder vårens SM-guld samt en medalj med juniorlandslaget sedan tidigare. Johansson har även hon spelat med de svenska juniorlandslagen och samt vunnit ett SM-guld. Detta var 2012 och i Örnsköldsviksklubben Modo. Elin Johansson har bland annat gjort två säsonger för Minnesota State University och hann under tiden i Nordamerika även med att göra en landskamp med Damkronorna. Nu har de alltså bytts mot varandra.

– Elin är en snabb, stor och kraftfull spelare. Vi är övertygade om att hon kommer tillföra mycket. Vi tackar Felicia Linder för den här tiden och önskar henne all lycka till i framtiden, säger Ekman om spelarna i affären mellan klubbarna.

Historisk första trejd

Detta är alltså historiskt för svensk damhockey. Aldrig tidigare har lag bytt spelare mot varandra på det här viset tidigare. Trejdsystemet finns som bekant sedan tidigare i bland annat NHL men inte tagit klivet in i Europa och Sverige tidigare. Det finns ständigt förespråkare för att detta system ska införas i svensk hockey. Detta kan ha varit ett steg på vägen och för att detta ska bli mer regelbundet återkommande.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN